Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>De toespraak van Tom van Mierlo tijdens de feestelijke bijeenkomst op zaterdag 11 september op Zorgpark Voorburg. (Foto: Evelien Gerrits)</p>

De toespraak van Tom van Mierlo tijdens de feestelijke bijeenkomst op zaterdag 11 september op Zorgpark Voorburg. (Foto: Evelien Gerrits)

(Foto: Evelien Gerrits)

Feestelijke mijlpaal binnen Reinier van Arkel

  •   keer gelezen   Gezondheid

DEN BOSCH | De Familie- en betrokkenenraad van Reinier van Arkel bestaat 10 jaar. Dit is onlangs gevierd met een feestelijke bijeenkomst op Zorgpark Voorburg in Vught.

Bij een 10-jarig bestaan hoort natuurlijk ook een mooi en passend cadeau! Het prachtige bankje en de plataan werden ’s ochtends onthuld tijdens het officiële gedeelte van de viering. De boom en het bankje hebben beiden een mooie plaats gekregen op het grasveld bij Magnolia op Zorgpark Voorburg. Het jubileum werd daarna samen met cliënten, hun familie en naasten, de ambassadeurs van de Famile- en betrokkenenraad en medewerkers van Reinier van Arkel gevierd.

Triadisch werken

De Familie- en betrokkenenraad - kortweg FBR - is in 2011 opgericht en bestaat momenteel uit een enthousiaste en ondernemende club mensen. Zij maken zich hard onder andere voor de erkenning van de positie van naastbetrokkenen in het zorgproces. Dat de FBR niet stilgezeten heeft de afgelopen tien jaar, zie je in talloze ontwikkelingen terug. Zo ontwierp de FBR een solide familie- en betrokkenenbeleid dat inmiddels de basis vormt voor triadisch werken; de samenwerking tussen cliënt, behandelaar en naasten in het zorgproces. Iedere partij heeft daarbinnen zijn eigen, gelijkwaardige inbreng. Deze samenwerking is enorm belangrijk voor het herstelproces van iedere cliënt.

Cursus voor familieleden

De FBR ontwikkelde speciaal voor familieleden van mensen met een psychische aandoening ook de cursus ‘Samen sterk door triadisch werken’. Het doel van deze cursus is te helpen voorkomen dat familieleden of directbetrokkenen overbelast raken vanwege de zorg voor hun familie of naaste. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Er is onder andere aandacht voor triadisch werken en de dilemma’s die naasten tegen kunnen komen. Voor aanvullende informatie over de Familie- en betrokkenenraad kunt u natuurlijk altijd een e-mail sturen naar FBR@reiniervanarkel.nl.

Verbinding

Triadisch werken met cliënt, zorgprofessional en familie is alleen mogelijk als er sprake is van daadwerkelijke verbinding. Verbinding op alle niveaus, met alle spelers zoals wijkteams, gemeenten zorgverzekeraars en andere maatschappelijke partijen draagt bij aan het welzijn van cliënten en hun naasten. De huidige ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg naar herstelondersteunende netwerkzorg sluiten hier naadloos bij aan en bieden nieuwe mogelijkheden voor de doorontwikkeling van triadisch werken in de toekomst. Kijk voor meer informatie over Reinier van Arkel op de website: www.reiniervanarkel.nl

Meer berichten