Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Teun Toebes strijdt voor betere zorg voor mensen met dementie. Om zelf te ervaren hoe mensen met dementie leven, woont hij sinds een jaar op een gesloten afdeling van een verpleeghuis.</p>

Teun Toebes strijdt voor betere zorg voor mensen met dementie. Om zelf te ervaren hoe mensen met dementie leven, woont hij sinds een jaar op een gesloten afdeling van een verpleeghuis.

(Foto: Merlijn Doomernik)

Lezing Teun Toebes in PERRON-3 over zijn boek VerpleegThuis

  •   keer gelezen   Gezondheid

ROSMALEN | Op uitnodiging van Boekhandel De Omslag en Huis73 is op maandag 22 november Teun Toebes te gast in PERRON-3 in Rosmalen. 

Teun Toebes (22) - geboren en getogen in Best - is een jonge student Zorgethiek en heeft een jaar geleden de ingrijpende beslissing genomen om te gaan wonen op een gesloten afdeling van een verpleeghuis om zo zelf te ervaren hoe mensen met dementie leven en om van ze te kunnen leren. Over deze ervaringen schreef hij het bijzondere boek VerpleegThuis. Over de totstandkoming van dit boek komt hij op maandag 22 november vertellen bij PERRON-3 in Rosmalen.

‘Een hartenkreet van een jonge zorgvernieuwer’

Teun Toebes staat voor een betere wereld voor mensen die leven met dementie. Hij vindt persoonlijk dat ieder mens recht heeft op een zo goed mogelijke levensstandaard, ongeacht leeftijd of diagnose. Daarom is hij ruim een jaar geleden gaan wonen op de gesloten afdeling van een verpleeghuis om te ervaren hoe mensen met dementie leven en van ze te leren. Want alleen door goed naar mensen met dementie zelf te luisteren, kunnen wij hun - en daarmee tegelijkertijd onze wereld - veranderen. Het boek VerpleegThuis is een hartenkreet om de twee werelden samen te laten komen.

Over Teun Toebes

Teun Toebes (1999) is student zorgethiek en zorgvernieuwer. Hij strijdt voor betere zorg voor mensen met dementie. Teun won reeds meerdere prijzen - zo werd hij onder andere uitgeroepen tot Brabander van het jaar - en hij treedt regelmatig op in de media. Ook heeft Teun de stichting sTeun en Toeverlaat opgericht die geluksmomenten creëert voor mensen met dementie.  

Dromen van een betere wereld

De lezing op maandagavond 22 november is bedoeld voor iedereen met naasten in een verpleeghuis, voor zorgverleners en iedereen (jong en oud) met een droom voor een betere wereld. Op ontwapenende en ontroerende wijze beschrijft Teun de pijnlijke systemen die in de zorg en samenleving heersen en hoe wij deze samen kunnen veranderen.

Praktische informatie

Tijd en datum lezing Teun Toebes: maandag 22 november van 20.00 tot 22.00 uur. Locatie: PERRON-3 aan de Hoff van Hollantlaan 1 in Rosmalen. Entree: 10 euro. Kaartjes zijn te koop via de website: perron-3.nl.

Meer berichten