Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
De oefeningen zorgen naast beweging voor het opbouwen van kracht en verbeteren van het evenwicht.
De oefeningen zorgen naast beweging voor het opbouwen van kracht en verbeteren van het evenwicht. (Foto: )

Ouderen uit Nuland welkom voor een ‘Walk in the parQ’

  •   keer gelezen   Gezondheid

NULAND | Om de fysieke en sociale voordelen van bewegen voor ouderen extra onder de aandacht te brengen, lanceert het Ouderenfonds de eerste OldStars vitaal ‘Walk in the parQ’ route op dinsdag 17 mei van 14.00 tot 16.00 uur.  De innovatieve beweegroute is geplaatst in de tuin van woonzorgcentrum Sint Jozefoord in Nuland. Het woonzorgcentrum wordt hiermee een ontmoetingsplek en beweegpunt voor de hele buurt.

De kick-off maakt deel uit van de Nationale Beweegweek voor Ouderen, OldStars VitaliteitSpelen, van het Nationaal Ouderenfonds. Aanmelden voor de feestelijke kick-off met ijskar en ballonnenboog kan bij Amy van de Wiel via a.vandewiel@jozefoord.nl, of telefonisch via 06-17500660.

Uiteenlopende oefeningen

Op dinsdag 17 mei wordt om 14.00 uur de route Walk in the parQ bij het Sint Jozefoord in Nuland feestelijk geopend. De route is speciaal ontworpen om op een laagdrempelig manier actief bezig te zijn in de buitenlucht. De oefeningen worden geactiveerd met de walk in de parq app en het scannen van de QR code. Deze QR code is terug te vinden op de palen die langs de route staan. De oefeningen zorgen naast beweging voor het opbouwen van kracht en verbeteren van het evenwicht. Iedereen is welkom om hiervan gebruik te maken. Er zijn oefeningen beschikbaar voor mensen die zelfstandig zonder steun kunnen bewegen, gebruik maken van een rollator of die in een rolstoel zitten. Alle ouderen in de omgeving Nuland en omstreken zijn welkom om gratis kennis te maken met Walk in the parQ, alleen of met een groep, tijdens de kick-off op 17 mei of in de maanden erna.

Boordevol beweegprogramma

In de week van 16 t/m 20 mei staat sporten en bewegen voor én door ouderen centraal. Met een boordevol programma vinden er door heel Nederland gezellige beweegactiviteiten plaats op sportverenigingen en bij woonzorgcentra. Van OldStars sportdagen tot beweegbingo’s bij woonzorgcentra, er is voor iedere oudere wel een activiteit in de buurt.

Als afsluiter van de beweegweek vindt op vrijdag 20 mei voor de derde keer de Nationale Balkon Beweegdag plaats. Gesteund door de partners, Menzis, VML, KNGF en Wij Buurtsportcoaches en onder aanvoering van diverse ambassadeurs, waaronder Olga Commandeur, zal er bij honderden woonzorgcentra weer worden bewogen, gedanst, gezongen en bingo worden gespeeld. Kijk voor een compleet overzicht en/of meer informatie over OldStars VitaliteitSpelen op oldstars.nl/vitaliteitspelen.

Meer berichten