Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Conservator Mieneke te Hennepe poseert bij een vitrine in Rijksmuseum Boerhaave. Daar is momenteel de tentoonstelling &#39;Besmet&#39; te zien.</p>

Conservator Mieneke te Hennepe poseert bij een vitrine in Rijksmuseum Boerhaave. Daar is momenteel de tentoonstelling 'Besmet' te zien.

(Foto: )

Lezing over ‘Het epidemie-spook’ in De Lachende Vis in Empel

  •   keer gelezen   Historie

EMPEL | Stichting Tempel van Empel presenteert op donderdag 25 november een lezing in café De Lachende Vis met als titel ‘Het epidemie-spook: over verleden en heden van besmettelijke ziekten’.

Spreker is Dr. Mieneke te Hennepe, conservator medische collecties van het Rijksmuseum Boerhaave en docent medische geschiedenis aan het Leids Universitair Medisch Centrum. In haar lezing gaat zij in op epidemieën van vroeger en nu. Op welke manieren zijn epidemieën verbeeld en welke impact hadden besmettelijke ziekten op de samenleving? Aan de hand van voorbeelden uit de tentoonstelling Besmet! laat ze zien hoe herkenbaar verhalen uit het verleden zijn geworden en wat dit zegt over het belang van de medische geschiedenis. De heer Arjan Senden, van de Stichting Tempel van Empel, geeft aansluitend een korte inleiding over ‘Epidemieën en crises in de Romeinse oudheid’. 

Praktische informatie

De lezing is gratis bij te wonen. Consumpties voor eigen rekening. Zaal open vanaf 19.30 uur. Aanvang om 20.00 uur. Bij binnenkomst wordt gevraagd naar de CoronaCheck-app of een negatieve testuitslag (niet ouder dan 24 uur). Tijd: van 19.30 tot 22.30 uur. Locatie: Café De Lachende Vis aan de Empelsedijk 21 in Oud Empel.

Meer berichten