Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Telefooncel op de Pettelaarseweg in 1982. Collectie Erfgoed &rsquo;s-Hertogenbosch. Fotonummer: 0089745.</p>

Telefooncel op de Pettelaarseweg in 1982. Collectie Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Fotonummer: 0089745.

(Foto: N.L.M. Schrover)

‘Ons Den Bosch van weleer’: telefooncel Pettelaarseweg

  •   keer gelezen   Historie

DEN BOSCH | Vanaf deze week plaatsen wij in de Bossche Omroep iedere twee weken een nieuwe rubriek: ‘Ons Den Bosch van weleer’. Deze rubriek met historische foto’s van Den Bosch wordt mogelijk gemaakt door Erfgoed ’s-Hertogenbosch.   

De wereld is de afgelopen decennia heel wat digitaler geworden. Tegenwoordig hebben we allemaal een mobiele telefoon op zak waar we spelletjes op kunnen spelen, berichten naar elkaar kunnen sturen, bankieren, werken zelfs en - je zou het bijna vergeten - je kunt er ook nog mee bellen. Kijk vandaag op de ‘verander je wachtwoorden dag’ eens goed of alles nog wel veilig is.
In 1982 hoefden we ons nog helemaal niet druk te maken om onze wachtwoorden. Bellen kon net als nu gewoon op straat, maar dan wel vanuit een telefooncel, zoals hier op de Pettelaarsweg in Den Bosch. Je moest wel de nodige kwartjes of anders een telefoonkaart op zak hebben natuurlijk!

Erfgoed ’s-Hertogenbosch

Erfgoed ’s-Hertogenbosch is hét kennis- en informatiecentrum in de gemeente op het gebied van archief, monumenten, archeologie en bouwhistorie. Kijk voor meer foto’s en verhalen op www.erfgoedshertogenbosch.nl.

Meer berichten