Chocola bij de HEMA aan de Pensmarkt. Collectie Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Fotonummer: 0055519. (Foto: Fotopersbureau Het Zuiden)
Chocola bij de HEMA aan de Pensmarkt. Collectie Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Fotonummer: 0055519. (Foto: Fotopersbureau Het Zuiden) Foto: Fotopersbureau Het Zuiden

Ons Den Bosch van weleer: de HEMA aan de Pensmarkt

Historie 751 keer gelezen

DEN BOSCH | Iedere twee weken plaatsen wij historische foto’s onder de noemer ‘Ons Den Bosch van weleer’. Deze rubriek wordt mogelijk gemaakt door Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

‘Sinterklaas is geweest, kerst is in aantocht. In deze feesttijd is ieders favoriete snoep chocolade. Dat was in het jaar 1950 niet anders. De HEMA aan de Pensmarkt in Den Bosch had zelfs een heuse chocolaterie afdeling. Chocola is overigens overal in de wereld een traditie met kerst, zoals in Mexico waar de kalkoen zelfs in chocola wordt gedipt. Dichterbij huis - In Italië - krijgen kinderen stukjes chocola van de heks Befana. Volgens de legende werd ‘La Befana’ benaderd door de drie wijzen een paar dagen voordat Jezus Christus werd geboren. Ze vroegen naar de route, maar deze wist zij ook niet. De wijzen vroegen haar mee te gaan op hun reis. Ze sloeg dit aanbod af, maar bedacht zich later en ging op zoek. Ze kon de drie wijzen en Christus echter niet vinden en zoekt nu nog altijd. 

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch is hét kennis- en informatiecentrum in de gemeente op het gebied van archief, monumenten, archeologie en bouwhistorie. Kijk voor meer foto’s en verhalen op www.erfgoedshertogenbosch.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant