Op de foto zien we druk scheepvaartverkeer ergens tussen 1910 en 1930. Fotonummer: 0003775. Collectie: Erfgoed ’s-Hertogenbosch
Op de foto zien we druk scheepvaartverkeer ergens tussen 1910 en 1930. Fotonummer: 0003775. Collectie: Erfgoed ’s-Hertogenbosch Foto: Collectie Erfgoed 's-Hertogenbosch

Ons Den Bosch van weleer: drukte op de Zuid-Willemsvaart

Historie 359 keer gelezen

DEN BOSCH | Iedere twee weken plaatsen wij historische foto’s onder de noemer ‘Ons Den Bosch van weleer’. Deze rubriek wordt mogelijk gemaakt door Erfgoed ’s-Hertogenbosch. 

De Zuid-Willemsvaart is een kanaal dat vernoemd is naar koning Willem I van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, één van de voortrekkers van het project. Een uitbreiding van de belangrijkste vervoerswegen - indertijd de waterwegen - moest de ontsluiting van het Zuiden en de handel in het Noorden bevorderen. In 1822 werd begonnen met de werkzaamheden aan de Zuid-Willemsvaart. Dit jaar is dat dus exact 200 jaar geleden. Het oorspronkelijke kanaal - met een totale lengte van 123 kilometer - werd met de hand gegraven door enkele honderden kanaalarbeiders die vaak van buiten de streek kwamen. Op bovenstaande foto - die ergens tussen 1910 en 1930 is gemaakt - zien we druk scheepvaartverkeer van stoomboten op de Zuid-Willemsvaart. De naam van de fotograaf is onbekend.

Over Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch is hét kennis- en informatiecentrum in de gemeente op het gebied van archief, monumenten, archeologie en bouwhistorie. Kijk voor meer foto’s en verhalen op www.erfgoedshertogenbosch.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant