Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Op maandag 15 augustus wordt ook in Den Bosch een herdenking gehouden van de slachtoffers van WOII in voormalig Nederlands Indië.
Op maandag 15 augustus wordt ook in Den Bosch een herdenking gehouden van de slachtoffers van WOII in voormalig Nederlands Indië.

Den Bosch herdenkt slachtoffers WOII in voormalig Nederlands Indië

  •   keer gelezen   Historie

DEN BOSCH | De datum 15 augustus is weinig bekend. Naast 4 en 5 mei als Nationale Herdenkingsdagen is ook 15 augustus voor alle Nederlanders die tijdens de WOII in het voormalige Nederlands Indië in de kampen gevangen zaten een Nationale Herdenkingsdag. Op die dag 77 jaar geleden capituleerde Japan en werden zij bevrijd na bijna 4 jaar gevangenschap.

Nu de coronaperiode voorbij is, is de herdenking weer toegankelijk voor alle belangstellenden. De herdenking vindt plaats op maandagmiddag 15 augustus rondom het herdenkingsmonument bij Park de Grevelingen aan de Grevelingen 66 in Den Bosch. Aanvang om 13.00 uur. De herdenking wordt opgeluisterd met een blazersensemble en met zang van het HONI koor, dat speciaal voor deze herdenking is opgericht. Naast enkele Indische liedjes zingen zij het ‘Indisch Onze Vader’; het lied dat in de kampen door de vrouwen werd gezongen. 

Als sprekers zijn er dit jaar naast burgemeester Jack Mikkers ook Ralph Boekhorst (publicist) en Philip Schroder ( kleinzoon van een van de leden) uitgenodigd. Erik Alink levert als stadschroniqueur eveneens een bijdrage. Na de kranslegging is er een gezellig samenzijn om de vrijheid te vieren.

Meer berichten