Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>De actie &#39;Scheppen voor schoon water&#39; start op 13 september en loopt tot en met World Cleanup Day op 18 september.</p>

De actie 'Scheppen voor schoon water' start op 13 september en loopt tot en met World Cleanup Day op 18 september.

(Foto: Waterschap De Dommel)

Scheppen voor schoon water

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH | Waterschap De Dommel roept alle Waterbazen uit Midden-Brabant op om te helpen met zwerfafval rapen op en rond het water. Door te ‘Scheppen voor schoon water’ draag je bij aan het terugdringen van (plastic) afval en houd je het water schoon. 

De actie start op 13 september en loopt tot en met World Cleanup Day op 18 september. Er zijn 100 Schone Schepperspakketten beschikbaar voor Waterbazen die zwerfafval ruimen in het Dommelgebied. In dit pakket zitten onder andere handschoenen, vuilniszakken en een schepnetje. Wil jij zo’n pakket? Vraag dit dan aan via dommel.nl/schone-scheppers.

Plastic soep

Door mee te helpen opruimen draag je bij aan het wereldwijde ‘plastic soep’ probleem. Daar is Waterschap De Dommel trots op! Daarom laten zij graag zien wat voor een geweldige Waterbazen zij in het gebied hebben. Deel je opruimactie via social media met deze hashtags: #SchoneScheppersWDD #WatEenWaterbaas. Wie weet wordt jouw werk wel in het zonnetje gezet!

Download de Litterati app

Er is ook een landelijke actie voor Waterbazen die meehelpen opruimen. Download daarvoor de gratis app Litterati en gebruik de code ‘WATERBAZEN’.

Meer berichten