Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Het provinciehuis is het laatste werk van de architect Huig Maaskant die onder andere de Euromast en het Groothandelscentrum in Rotterdam tot zijn scheppingen mag rekenen. </p>

Het provinciehuis is het laatste werk van de architect Huig Maaskant die onder andere de Euromast en het Groothandelscentrum in Rotterdam tot zijn scheppingen mag rekenen.

(Foto:)

Provinciehuis te bezichtigen tijdens Open Monumentendag

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH | Het uitzicht bewonderen vanaf de toren van het Brabantse provinciehuis in Den Bosch? De befaamde ‘Dikke Deur’ van de Statenzaal vlinderlicht laten draaien? Een rondleiding door de bunker? Het kan tijdens de Open Momunentendag op zaterdag 11 september. Deskundige gidsen staan dan klaar om u rond te leiden. 

In verband met de coronamaatregelen is aanmelden verplicht. Aanmelden kan op www.bezoekmonumentendag.nl. U kunt dan een tijd reserveren.

Modern monument van allure

Het provinciehuis is het laatste werk van de architecht Huig Maaskant die onder andere de Euromast en het Groothandelscentrum in Rotterdam tot zijn scheppingen mag rekenen. Maaskant was een modernist en dat zie je in de vormen en het materiaalgebruik van het provinciehuis terug. Het Huis van Brabant, is de zetel van het provinciale parlement, de Staten van Brabant en werd in 1971, vijftig jaar geleden door H.M.Koningin Juliana geopend. Het is een modern monument van allure.

Meer berichten