Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>In overleg tussen het bestuur, de organisatie en de Waterschappen is besloten het evenement Swim to Fight Cancer Den Bosch te verplaatsen naar de IJzeren Man in Vught. </p>

In overleg tussen het bestuur, de organisatie en de Waterschappen is besloten het evenement Swim to Fight Cancer Den Bosch te verplaatsen naar de IJzeren Man in Vught.

(Foto: Swim to Fight Cancer)

Swim to Fight Cancer verplaatst naar de IJzeren Man in Vught

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH/VUGHT | Het Bossche zwemevent Swim to Fight Cancer moet wegens de kwaliteit van het water in de Dommel komende zondag uitwijken naar een alternatieve locatie. Hiertoe is besloten na intensief overleg met de Waterschappen en het bestuur van Swim to Fight Cancer ‘s-Hertogenbosch.

Het water in de Dommel en de Dieze is geen officieel zwemwater. Daarom monitoren de Waterschappen de waterkwaliteit voor Swim to Fight Cancer nauwkeurig. De metingen van gisteren en vanochtend laten zien dat de waterkwaliteit op dit moment een mogelijk gevaar voor de gezondheid kan opleveren. Dit is veroorzaakt door de harde regen van afgelopen dagen. “We wisten dat door de regenbuien op donderdag en vrijdag de meting spannend zou worden,” aldus Marc Lammers, bestuursvoorzitter van Swim to Fight Cancer ‘s-Hertogenbosch. “De veiligheid van de deelnemers is de hoogste prioriteit voor de organisatie. Daarom hebben we sinds de last-minute verplaatsing in 2017, ook vanwege de kwaliteit van het water, een ‘Plan B’ klaarliggen.” 

Uitstekend alternatief

In overleg tussen het bestuur, de organisatie en de Waterschappen is besloten het evenement te verplaatsen naar de IJzeren Man in Vught. De gemeente Vught heeft volledige medewerking verleend aan de verplaatsing van het evenement door vorige week, met Plan B in gedachten, snel en accuraat te reageren met het verlenen van de benodigde vergunningen en faciliteiten. De IJzeren Man is een uitstekend alternatief: het strandbad is bekend bij partners zoals de Reddingsbrigade en de Dommelbaarzen. Veel deelnemers zwemmen er hun trainingsrondjes.

Swim to Fight Cancer

Swim to Fight Cancer vindt plaats op zondag 12 september. Zo’n 470 deelnemers hebben zich aangemeld om mee te zwemmen en op die manier geld op te halen voor de stichting Fight cancer. Zondagavond wordt het voorlopige eindbedrag van deze 5e editie van Swim to Fight Cancer bekend gemaakt. Wat deze verplaatsing voor de deelnemers en ander betrokkenen betekent, horen zij vandaag van de organisatie. Op de website en social media kanalen van Swim to Fight Cancer staat de laatste stand van zaken met betrekking tot de verplaatsing van het evenement.

Meer berichten