Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Thuisgekookt wil er voor zorgen dat we teruggaan naar wat ooit normaal was: buren die voor elkaar zorgen! (Foto: Marlette v.d. Bergh)</p>

Thuisgekookt wil er voor zorgen dat we teruggaan naar wat ooit normaal was: buren die voor elkaar zorgen! (Foto: Marlette v.d. Bergh)

(Foto: Marlette van den Bergh)

‘Kook Voor Je Buur 10-daagse’ gaat van start!

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH | Genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én je buren beter leren kennen? Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor hulp bij de warme maaltijd en gezellig sociaal contact. Om nog meer mensen te enthousiasmeren presenteert Thuisgekookt van 24 september tot en met 3 oktober de ‘Kook Voor Je Buur 10-daagse’. 

Hiermee laat Thuisgekookt – in dezelfde periode als de Week tegen Eenzaamheid en Burendag – zoveel mogelijk mensen kennis maken met de belangrijke maatschappelijke effecten die het delen van een maaltijd met zich meebrengt. Door tien dagen lang extra veel aandacht te genereren hoopt de stichting de 17.000 thuiskoks die Nederland-breed bij hen aangesloten zijn verder uit te kunnen breiden én de hulp van een thuiskok normaler te maken zodat de drempel om hier gebruik van te maken kunnen lager wordt.

Extra portie maken

Om een ander blij te maken met een warme, verse maaltijd hoef je geen topkok te zijn. Integendeel! Bij Thuisgekookt is plaats voor alle keukens. Van een lekkere stamppot met een bal gehakt of een goedgevulde nasi, tot je favoriete recept voor pasta Bolognese of een gezonde maaltijdsoep. Je maakt je buur blij door een portie extra te maken van wat je toch al kookt: zo simpel is het om een ander te helpen! Doel is duurzame verbindingen tussen buurtgenoten te realiseren, maar Thuisgekookt snapt ook dat je eerst eens wilt kijken of dit iets voor je is. Daarom kun je nu heel makkelijk jouw extra porties voor tijdens deze tien dagen aanbieden op thuisgekookt.nl. Nadat je een profiel hebt aangemaakt, wijst de rest zich snel.

Sociale cohesie vergroten

Liever een maaltijd bestellen? Dat kan natuurlijk ook. Door maaltijden met je buur te delen wordt de sociale cohesie in de buurt vergroot, zodat buurtgenoten weer op elkaar kunnen rekenen als er nood aan de man is. Daar hoef je trouwens niet kwetsbaar voor te zijn; iedereen vindt het fijn als er af en toe op een ander kan worden geleund. Met de 10% commissie die Thuisgekookt op de maaltijden in rekening brengt, bekostigt de stichting een stukje van het uitgebreidere proces om mensen in een kwetsbare positie voor langere tijd te koppelen. Door jouw maaltijd te bestellen via thuisgekookt.nl, krijg je dus niet alleen een verse, met liefde bereide maaltijd, maar je draagt ook bij aan een mooi doel.

Kookschrift & prijzen winnen

Dit jaar pakt Thuisgekookt met behulp van sponsoren extra groots uit. Zo is er een kookschrift vol tips, mooie verhalen en lekkere recepten dat je toegestuurd krijgt zodra je jezelf aanmeldt. Daarnaast geeft Thuisgekookt tijdens de ‘Kook Voor Je Buur 10-daagse’ prachtige prijzen weg op social media. Zo kun je een bietenworkshop van Love Beets winnen, een boodschappenpakket van Becel en cadeaukaart van PLUS, een Tex Mex Pakket van Santa Maria en een combimagnetron van Whirlpool.

Meer berichten