Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Stichting OOPOEH zoekt senioren en honden in de gemeente &#39;s Hertogenbosch. Op de foto Marja en haar oppashond Koosje die op en top van elkaars gezelschap genieten. (Foto: Bram Kloos)</p>

Stichting OOPOEH zoekt senioren en honden in de gemeente 's Hertogenbosch. Op de foto Marja en haar oppashond Koosje die op en top van elkaars gezelschap genieten. (Foto: Bram Kloos)

(Foto: Bram Kloos)

Een oppashond voor senioren: gezellig èn gezond!

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH | Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een hond, maar niet de continue zorg. Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij! Stichting OOPOEH doet dat. Een prachtig initiatief dat nu al ruim negen jaar zeer succesvol is.

Alle 55-plussers in de gemeente ‘s Hertogenbosch die interesse hebben in een oppashond kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen op zoek te gaan naar een geschikte oppashond in de buurt. Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en meer sociale contacten. Nu we weer meer naar buiten gaan, is een (oppas)hond bovendien een ideale stok achter de deur om er op uit te gaan en samen van het mooie weer te genieten.

Klein begonnen

Stichting OOPOEH - Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier - is ruim negen jaar geleden in het leven geroepen vanuit de wens om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. De stichting begon klein, maar al snel was er veel belangstelling. Ellen Groneman - directeur Stichting OOPOEH - vertelt: “Senioren die jarenlang een hond hebben gehad willen vaak niet meer aan een eigen dier beginnen, maar missen het gezelschap wel. Door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten waarop het hen uitkomt.” De afkorting OOPOEH staat overigens voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier.

Gezellige uitjes

Om alle senioren te bedanken en om ze onderling kennis met elkaar te laten maken, verzorgt Stichting OOPOEH bovendien met regelmaat gezellige uitjes waar OOPOEH’s kosteloos aan deel kunnen nemen.

Aanmelden

In de gemeente ‘s Hertogenbosch is Stichting OOPOEH’s op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een oppashond zouden willen. Nu baasjes weer vaker naar kantoor gaan, zijn er veel lieve honden beschikbaar om op te passen. Ook baasjes die op zoek zijn naar een oppas voor hun hond, kunnen zich natuurlijk aanmelden op de website www.oopoeh.nl, of neem telefonisch contact op met Stichting OOPOEH’s op 020-7853745.

Meer berichten