Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Marleen Klapwijk (rechts) geeft uitleg over de Coronacheck App in het Informatiepunt Digitale Overheid van Huis73 aan de Hinthamerstraat 72 in Den Bosch.</p>

Marleen Klapwijk (rechts) geeft uitleg over de Coronacheck App in het Informatiepunt Digitale Overheid van Huis73 aan de Hinthamerstraat 72 in Den Bosch.

(Foto: Marcel Krijgsman)

Het Informatiepunt Digitale Overheid van Huis73 helpt je graag verder

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH | Tegenwoordig moet je je zaken met de overheid steeds vaker digitaal regelen. Een loket om even langs te gaan is niet meer vanzelfsprekend. Maar niet iedereen is even handig met de computer. Kun jij daar hulp bij gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom dan langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) van Huis73. Geschoolde medewerkers helpen je op weg. Het is gratis, je kunt gewoon binnenlopen en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Het IDO kan ondersteunen bij persoonlijke vragen over onder andere digiD, belastingen en toeslagen, AOW, werk en uitkering, inburgering, zorg en verkeersboetes. Een afspraak maken bij de gemeente, een rijbewijs aanvragen of verlengen of je studiefinanciering regelen? De medewerkers van het IDO denken graag met je mee en geven informatie om je op weg te helpen. Ze kunnen ook een afspraak voor je maken met een gespecialiseerde organisatie die je verder helpt. “Vaak spelen er meerdere zaken waarbij iemand hulp nodig heeft. Onze collega’s helpen dan met het scheppen van overzicht”, licht Marleen Klapwijk (coördinator IDO) toe: “Ze helpen met de eerste zaken en verwijzen door naar lokale partners of cursussen om vaardigheden te verbeteren. Mensen voelen zich gehoord en gerustgesteld.”

Hulp bij installeren Coronacheck App

“Vooral het aanvragen van en activeren van een DigiID is een veel voorkomende hulpvraag. Net zoals hulp bij het installeren en activeren van de Coronacheck App”, aldus projectleider Margo Kwinten: “Maar we krijgen ook veel vragen over het invullen van een gezondheidsverklaring voor het verlengen van een rijbewijs. Ook vragen over het invullen van belastingformulieren en huurtoeslag zijn populair. Goed om te weten is dat iedereen terecht kan bij het IDO. Denk bijvoorbeeld aan wat je allemaal moet regelen als je 18 wordt, zoals het aanvragen van studiefinanciering en het regelen van zorgverzekering.”

Gratis computercursussen

Mensen die het IDO bezoeken, willen vaak ook zelf beter worden in het omgaan met de computer. Bij Huis73 zijn er verschillende gratis computercursussen en een wekelijks inloopspreekuur op dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur voor iedereen met alledaagse vragen over computer, tablet of smartphone. Bel voor meer info met Marleen Klapwijk op 073-6802923, of stuur een mail naar marleenklapwijk@huis73.nl. Je vindt het IDO in Huis73 aan de Hinthamerstraat 72 in Den Bosch. Kijk voor openingstijden op de website: www.huis73.nl.

Meer berichten