Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Foto:

Beter worden in lezen, schrijven of omgaan met computer? Kom naar het DigiTAALpunt van Huis73

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH | Het DigiTAALpunt van Huis73 is een plek voor mensen die beter willen worden in taal, rekenen, schrijven of het omgaan met de digitale wereld. Er zijn twee DigiTAALpunten in Den Bosch: één in de wijk West en één in Noord. 

In de DigiTAALpunten - een initiatief van Farent, Koning Willem 1 College en Huis73 - werkt Huis73 samen met een team van vrijwilligers aan de basisvaardigheden, zodat meer mensen de kans krijgen om zich te blijven ontwikkelen.

Praktische hulp

Bij het DigiTAALpunt wordt praktische hulp geboden aan alle inwoners van Den Bosch, zoals een app installeren, foto’s in mapjes doen, leren skypen of een QR code printen. “Het is een soort VVV kantoor voor vaardigheden”, aldus coördinator Charlotte van der Eijnden: “We informeren of helpen mensen ter plekke, of we verwijzen door naar andere organisaties in de stad.”

Gratis boeken lezen en lenen

Bezoekers van het DigiTAALpunt kunnen ook gratis boeken lezen en lenen uit de collectie ‘Makkelijk Lezen’. En op donderdagochtend adviseert taalgids Laury Schellekens over het aanbod in de stad. Zij kent alle mogelijkheden voor cursussen, individuele hulp, en ander aanbod om je taal en digitale vaardigheden te verbeteren. Wil je taalles volgen, meer leren over het gebruik van mobiel en laptop, of samen met een taalmaatje oefenen op de computer? Het kan allemaal.

Gevarieerd aanbod

Op dinsdag en donderdag zijn er inloopspreekuren waar je terecht kunt met al jouw vragen op het gebied van taal en digitale vaardigheden. Ook biedt het DigiTAALpunt een gevarieerd aanbod aan cursussen en workshops. Zo leer je bij Klik & Tik bijvoorbeeld werken met e-mail, Word, google en internet. En bij een cursus Digisterker leer je werken met digiD, huur- of zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken en meer.

Dinsdag en donderdag vrije inloop

Loop ook gewoon eens binnen en ontdek hoe het DigiTAALpunt jou verder kan helpen. De DigiTAALpunten zijn gevestigd in het KOO Wijkplein aan de Helftheuvelpassage 109 in Den Bosch en in BBS De Hambaken aan Het Wielsem 1 in Den Bosch. Beiden zijn geopend op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 11.00 uur. Je bent van harte welkom.

Meer berichten