Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Online Sinterklaasshow op vrijdag 3 december.</p>

Online Sinterklaasshow op vrijdag 3 december.

(Foto: )

Online Sinterklaasshow grote hit bij scholen

  •   keer gelezen   Human Interest

REGIO | In minder dan 12 uur hebben 440 klassen (met 10.000 kinderen) uit heel Nederland zich aangemeld voor de grootste Online sinterklaasshow van Tijl Damen. Nadat Tijl Damen door de vorige persconferentie al zijn shows geannuleerd zag worden, bedacht hij een plan: op vrijdagochtend 3 december spelen voor 50.000 kinderen. Alleen dan Online. Met maar één droom voor ogen: zorgen dat Sinterklaas écht een feest wordt.

De inzet van Tijl Damen is niet mals: met drie voorstellingen verwacht hij minimaal 50.000 kinderen te bereiken. Dat aantal is niet helemaal uit de lucht gegrepen. Woensdag vond de try-out plaats, waarvoor Tijl een aantal Zeeuwse basisscholen uitnodigde. De respons was overweldigend. Binnen enkele uren stonden er ruim 35 klassen op het lijstje en kon Tijl zijn online show testen met een enthousiast publiek van ruim 900 kinderen. Voor de voorstellingen van aanstaande vrijdag worden alle basisscholen in Nederland uitgenodigd.

Toch een gezamenlijke beleving

Het initiatief voor deze gratis online voorstelling ontstond naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen. Veel geboekte voorstellingen worden geannuleerd. Dat merkt niet alleen Tijl Damen, maar ook Albert Barth, oprichter van de website Kindertheater.nl. Veel scholen hebben toch de behoefte om juist tijdens de feestdagen een gezamenlijke, sfeervolle activiteit te organiseren. Een theatervoorstelling is daar bij uitstek geschikt voor. Nu fysiek samenzijn met meerdere klassen niet mogelijk is, biedt een live online voorstelling uitkomst: toch een schoolbrede, gezamenlijke beleving, maar dan in de eigen klas via het digibord. Bovendien: zelfs kinderen die ziek of in quarantaine thuiszitten kunnen de voorstelling meekijken.

Aanstekelijke liedjes

Tijdens de voorstelling betrekt Tijl Damen zijn publiek op allerlei manieren. De scheidslijn tussen fysiek aanwezig zijn en online spelen wordt dun. Zo dun dat Tijl er zelfs niet voor terugschrikt om zijn publiek in enkele minuten een heel nieuw lied aan te leren. Behalve enkele sintklassiekers speelt Tijl zijn vooral eigen aanstekelijke liedjes over Sint en Piet die hij live begeleidt op gitaar, ukelele, mandoline en percussie.

Gratis aanmelden

Scholen en klassen kunnen zich gratis aanmelden via de website van Kindertheater: https://www.kindertheater.nl/de-grootste-online-sinterklaasshow-van-nederland/.

Meer berichten