De gemeente zet vandaag alle vrijwilligers in het zonnetje op de Dag van de Vrijwilliger.
De gemeente zet vandaag alle vrijwilligers in het zonnetje op de Dag van de Vrijwilliger. Foto: Emmy de Graaf

Gemeente zet vandaag alle vrijwilligers in het zonnetje

Human Interest 179 keer gelezen

DEN BOSCH | Vandaag - dinsdag 7 december - is het de Dag van de Vrijwilliger. Een mooi moment om de 44.000 vrijwilligers uit onze gemeente extra te bedanken. Zeker dit jaar, want 2021 is ook nog eens het nationale Jaar van de Vrijwilliger. Om de vrijwilligers uit ’s-Hertogenbosch te bedanken stond een feestelijke bijeenkomst in de Orangerie gepland. Door de huidige coronamaatregelen verschuift dit samenzijn naar 2022. Toch laat de gemeente deze dag niet zomaar voorbijgaan.

Alle vrijwilligers zijn uitgenodigd om de Dag van de Vrijwilliger online te beleven. Vanavond, vanaf 19.00 uur, kunnen zij kijken naar een uitzending die speciaal voor hen is opgenomen. Deze uitzending komt te staan op www.denbosch.nl/dagvandevrijwilliger. Met onder andere een inspirerende lezing van Hanna Verboom en een verrassend optreden.

Groot ‘dank je wel’ op het Stadhuis

Op het Stadhuis hangen twee grote banieren om vrijwilligers te bedanken voor hun hartverwarmende inzet. Want iedereen mag weten hoe belangrijk het werk is dat vrijwilligers doen. Zij zetten zich vol passie in voor een mooie, leefbare, duurzame, creatieve en sociale samenleving. Deze stille krachten maken onze gemeente nog mooier. De banieren blijven twee weken hangen.

Vrijwilligerskatern in de Bossche Omroep

Bij de Bossche Omroep van 8 december verschijnt een speciaal vrijwilligerskatern. Hierin laat de gemeente zien wat vrijwilligers doen in onze gemeente en hoe belangrijk ze zijn voor onze samenleving. 

Jaar van de Vrijwilliger

Het jaar 2021 is het nationale Jaar van de Vrijwilliger. Er is uitgebreid aandacht voor alle vrijwilligers in onze gemeente. Ook al eerder dit jaar. Zo maakte Galant, het vrijwilligersnetwerk van ’s-Hertogenbosch, al een portrettengalerij van vrijwilligers en verschenen er vrijwilligersverhalen in verschillende media. Bekijk deze op de website van Galant. 

Wethouder is trots op alle vrijwilligers

Ook belde wethouder Ufuk Kâhya elke week met vrijwilligers. Daar vertelt hij over: “Ik had dit jaar graag veel vrijwilligers ontmoet, maar door corona was dat niet mogelijk. Wat wél kon, was met ze bellen. Ik was onder de indruk van alle mooie en verschillende verhalen die ik hoorde. Ik ben heel trots op alle vrijwilligers. Hun inzet wordt vaak als ‘vanzelfsprekend gezien, maar dat is zeker niet zo. Ze zijn goud waard.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant