Bespreek samen met Rob Kamphues, Rob van Gameren en Tom Coronel alles over de Formule 1.
Bespreek samen met Rob Kamphues, Rob van Gameren en Tom Coronel alles over de Formule 1. Foto: Rechtenvrij

Formule 1-liefhebbers opgelet: Grand Prix komt naar Den Bosch

Human Interest 641 keer gelezen

DEN BOSCH | Circuits, DRS, safety car, crashes, Lewis Hamilton en natuurlijk Max Verstappen. Nooit eerder was de Formule 1 in Nederland zo populair als het afgelopen jaar. Massaal keken we naar de Grand Prix in Zandvoort en naar hoe ‘onze’ Max Verstappen in Abu Dhabi de wereldtitel in de wacht sleepte. Genoeg stof om over te praten dus. Rob Kamphues, Rob van Gameren en Tom Coronel nemen het publiek mee in gloednieuwe verhalen achter de schermen van de autosport. Je hoort en ziet het allemaal op 10 maart in HAL8 van de Brabanthallen.

Een avond die volledig uit de bocht vliegt en barst van de verhalen en anekdotes. Na het succes van van hun eerste voorstelling over de Formule 1 kon een vervolg niet achterblijven. Rob Kamphues, presentator van alle tv-uitzendingen rondom de Formule 1, verteller, cabaretier en parttime autocoureur neemt het publiek mee in de bijzondere verhalen van de autosport. Van ‘grid’ tot ‘grindbak’ en van ‘undercut’ tot ‘poleposition’. Naast Rob Kamphues staat zijn sidekick Rob van Gameren: de wandelende Formule 1-encyclopedie, waarvan iedereen zich afvraagt of hij écht alle uitslagen uit zijn hoofd kent en of hij echt nog bij zijn moeder woont.

Tom Coronel

De avond wordt pas echt compleet met de aanwezigheid van Tom Coronel. Hij vertelt waarom hij zelf de Formule 1 nét niet haalde en neemt per videochat ook een paar van zijn internationale racevrienden mee, zoals Formule 1-coureurs Rubens Barichello en Pedro de la Rosa. De autocoureur heeft, nadat zijn Formule 1-stoeltje naar iemand anders ging, zijn CV flink uitgebreid: Formule 3, 24 uur van Le Mans, FIA GT én de Dakar-rally. Tijdens zijn deelname aan de Dakar-rally van 2015 deed hij mee als racende reporter. Ook in 2016 bleef zijn deelname niet uit en bestierde hij samen met zijn broer Tim de tweepersoons Jefferies Buddy, oftwel ‘The Beast’ waarmee ze de finish wisten te behalen.

Verwacht een avond vol vuurwerk met vaste onderdelen zoals een quiz met de zaal en het spelen op professionele race-simulatoren. Iemand uit de zaal mag het opnemen op een racesimulator tegen de Masked Simmer, de geheimzinnige coureur die nog nooit is verslagen en met wie een live-verbinding wordt gelegd vanuit een geheime locatie.

Max wereldkampioen

En natuurlijk gaat het over Max Verstappen. De 23-jarige coureur van Red Bull Racing liet heel Nederland op het puntje van de stoel zitten tijdens de zenuwslopende laatste ronde in Abu Dhabi. Waar het er naar uit zag dat Lewis Hamilton er met de wereldtitel vandoor zou gaan, wist Max Hamilton op een onverwacht moment in te halen. “Het wordt een knots-, knots-, knotsgekke laatste ronde” en “Het wereldkampioenschap is omgekeerd” waren de legendarische woorden van commentator Olav Mol die zijn tranen van blijdschap bijna niet meer kon bedwingen. Maar hoe komt het dat Max zo goed is? Is hij de beste van allemaal en is hij als coureur beter dan pakweg Kamphues en Coronel samen? Rob, Rob en Tom gaan het allemaal bespreken, dus zorg dat je in hun slipstream zit. Vizier omlaag, klaar voor de start: we gaan volle kracht vooruit!

Praktische informatie

‘Het Grote Grand Prix Circus 2’ met Rob Kamphues, Rob van Gameren en Tom Coronel zie je op donderdag 10 maart in HAL8 van de Brabanthallen. Meer informatie en tickets: theateraandeparade.nl. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant