Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman vertellen in een avondvullende voorstelling in HAL8 van de Brabanthallen nog &eacute;&eacute;n keer over hun avonturen met hun pannenkoekencaravan.</p>

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman vertellen in een avondvullende voorstelling in HAL8 van de Brabanthallen nog één keer over hun avonturen met hun pannenkoekencaravan.

(Foto: Martin Dijkstra)

Poedersuikerzoete show in Brabanthallen met Marcel en Gijs

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH | Wat doe je als je geen brood meer ziet in de journalistiek? Juist, je maakt een carrière switch. Even heel iets anders waar je energie van krijgt én een leuke cent mee kunt verdienen. Het was precies wat Marcel van Roosmalen en Grijs Groenteman dachten. Maar helaas, het werd één grote flop. Ondanks dat het misschien niet leuk was, hebben ze wel een goed verhaal. Dat verhaal komen ze maar al te graag delen op zondag 20 maart in de Brabanthallen.

Ruim tien jaar geleden gooiden Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman het over een hele andere boeg: ze kochten een pannenkoekencaravan en doopten zichzelf om tot foodtruckondernemers. En dat nog voordat er überhaupt foodtruckondernemers bestonden. Vol goede moed en veel zin gingen ze op pad. Met wisselend, vooral tegenvallend succes trokken zij twee jaar lang stad en land af voordat ze berooid en een illusie armer terugkeerden naar de journalistiek.

Inmiddels is het verwerkingsproces voltooid, heeft het een plekje gekregen en zijn de brandwonden geheeld. Nu kunnen ze eindelijk van hun avontuur als ondernemers een avondvullende voorstelling maken. ‘De Pannekoekencaravan’ is dan ook een poedersuikerzoete show over vriendschap, ambitie en hoop.

Gedoemd te mislukken

Prijzige pannenkoeken verkopen op jaarmarkten in de provincie was gedoemd te mislukken; columns, interviews, podcasts en meningen over andere mediamensen met meningen bakken is intussen een stuk verdienstelijker gebleken.

Marcel van Roosmalen: “Eigenlijk hebben we de fase van de pannenkoekencaravan nodig gehad om nu succes te kunnen zijn. We hebben de bodem bereikt, met onze handen gewerkt en zijn we kei hard gevallen. Daarna zijn we opgekrabbeld en tot de conclusie gekomen dat de journalistiek zo slecht nog niet is.”

Media Inside

Wie het duo langer kent en fan is van ‘Media Inside’, hun tv-programma over andere tv-programma’s op NPO 3, komt natuurlijk voor de slappe lach. En krijgt de slappe lach, zeker weten. De dynamiek op het podium is hetzelfde als in ‘Media Inside’: Gijs Groenteman is op zijn best als opgewekte aangever voor de monologen van Marcel van Roosmalen, die een heleboel mensen al een groot plezier doet als hij op glas-half leeg-toon het woord ‘grotematenmode’ uitspreekt.

In het theater vertellen ze nog één keer hun verhaal en stellen elkaar vragen. Hoe zijn ze bijvoorbeeld bevriend geworden met een totaal andere achtergrond? En hoe ze nu als duo toch heel succesvol zijn geworden. Ze zingen én ze bakken pannenkoeken.

Over Gijs en Marcel

Gijs Groenteman is interviewer en columnist voor onder andere De Volkskrant. Hij maakt de succesvolle podcasts ‘De Grote Harry Bannink Podcast’, ‘Teun en Gijs Vertellen Alles’ en ‘Met Groenteman in de Kast’. Ook werkt hij mee aan de satirische talkshow ‘Promenade’. Marcel van Roosmalen is columnist voor NRC Handelsblad, NPO Radio1 en Studio Voetbal. Vorig seizoen was hij te zien in de voorstelling ‘Dit is Nederland’.

Praktische informatie

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zie je met hun ‘Pannekoekencaravan’ op zondag 20 maart in HAL8 van de Brabanthallen. Meer informatie en tickets vind je op theateraandeparade.nl.

Meer berichten