Lachen is gezond en bittere noodzaak in deze tijd. De cabaret- en kleinkunstagenda is dan ook goedgevuld., waarbij ‘onze eigen’ Christel De Laat natuurlijk niet mag ontbreken. (Foto: Rijk in Beeld)
Lachen is gezond en bittere noodzaak in deze tijd. De cabaret- en kleinkunstagenda is dan ook goedgevuld., waarbij ‘onze eigen’ Christel De Laat natuurlijk niet mag ontbreken. (Foto: Rijk in Beeld) Foto: Rijk in Beeld

Theater aan de Parade presenteert tot aan de zomer 130 voorstellingen

Human Interest 2.429 keer gelezen

DEN BOSCH | Theater aan de Parade is blij dat de overheid heeft besloten cultuur weer toegankelijk te maken. Vanaf woensdag 26 januari tot aan de zomer zijn er maar liefst 130 voorstellingen te zien op de verschillende locaties waar het theater programmeert. 

Met inachtneming van de maatregelen is het Theater aan de Parade blij dat de deuren weer open mogen én doet ze er alles aan om op de verschillende locaties theaterbezoek weer veilig en bovenal zorgeloos prettig te maken. Begin maart openen de deuren van Theater aan de Parade in HAL8 van de Brabanthallen weer en bij Perron-3, Willem Twee toonzaal en in het Jheronimus Bosch Art Center mag het publiek genieten van uiteenlopende voorstellingen. Van de bekende grote namen tot onbekende parels. En van theatercolleges tot genre-overstijgende series over het klimaat of onze niet-vertelde geschiedenis. Het hele programma van Theater aan de Parade is te zien op de website van het theater. Kaarten voor nieuwe én door corona verplaatste voorstellingen zijn daar ook te koop: www.theateraandeparade.nl.

Genoeg te lachen dit voorjaar

Lachen is gezond en bittere noodzaak in deze tijd. De cabaret- en kleinkunstagenda is dan ook goedgevuld. Van de nieuwe voorstellingen van Marc-Marie Huijbregts en Veldhuis & Kemper tot internetsensaties als ‘RUMAG’ en ‘De Spelt Theater’. Opvallend is de goed gevulde lijst met vrouwelijke cabaretiers, waarop ‘onze eigen’ Christel De Laat natuurlijk niet mag ontbreken.

Theatercolleges

Een avond uit én met nieuwe kennis weer naar huis kan tijdens de TP Colleges. Zo strijkt ‘Het Grote Grand Prix Circus’ onder leiding van Rob Kamphues neer in HAL8, maken voetballegendes als Willem van Hanegem en Foppe de Haan hun opwachting en geven de journalisten van het televisieprogramma ‘Follow the Money’ een uniek doorkijkje in de onderzoeksjournalistiek.

Grote theaterproducties

Musicalliefhebbers mogen zich dit voorjaar onder andere verheugen op ‘Titanic The Musical’. Dé musicalsensatie van dit seizoen met maar liefst 25 castleden, livemuziek en alle bekende songs staat op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei in HAL8 in de Brabanthallen. Ook de familievoorstelling ‘Belle en het Beest’ is te zien met in de hoofdrol niemand minder dan Jim Bakkum en Bettina Holwerda. De toneelklapper van het jaar belooft ‘Festen’ te worden. Het beroemde familiestuk komt met een sterrencast naar Den Bosch. Humor en drama lopen moeiteloos in elkaar over in deze zwart komische theaterbewerking van de klassieke Deense dogmafilm.

Blik op de wereld

Het veelzijdige programma van Theater aan de Parade vermaakt, maar reflecteert ook. De unieke genre-overstijgende serie Klimaatmakers biedt bijvoorbeeld verschillende perspectieven op de klimaatcrisis, zoals de eco-tainment musical ‘Antropoceen’ van Club Gewalt. Daarnaast start de programmalijn Verken het Verleden met ‘Oorlogswinter’. Theatergroep De Jonge Honden bewerkte het bekende boek van Jan Terlouw tot een spannende familievoorstelling (10+) over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog.

Kaartverkoop via de website

Kaarten voor alle voorstellingen van Theater aan de Parade zijn te koop op de website van het theater. Daar is ook een overzicht te zien van alle vanwege corona verplaatste voorstellingen en concerten:
www.theateraandeparade.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant