De documentaire 'Het verdriet van Brabant is een ode aan het allermooiste volksfeest van het Zuiden en een pleister op de wonde.
De documentaire 'Het verdriet van Brabant is een ode aan het allermooiste volksfeest van het Zuiden en een pleister op de wonde.

Documentaire ‘Het verdriet van carnaval’ draait bij Poppodium Willem Twee in Den Bosch

Human Interest 194 keer gelezen

DEN BOSCH | De komende twee weken is bij Poppodium Willem Twee in Den Bosch de documentaire ‘Het verdriet van carnaval’ te zien. Entreekaarten zijn online te reserveren: www.willem-twee.nl

In de documentaire ‘Het verdriet van carnaval’ ofwel ‘Het verdreet van vastelaovend’ gaat de Bossche filmmaker Frank van Osch samen met fotograaf Jan Banning op zoek naar de ziel van dit bijzondere volksfeest bij markante en doorgewinterde carnavalsvierders. Een film over het leven, met een lach en een traan, zoals zich dat weerspiegelt in carnaval, in het jaar waarin het niet door kon gaan. Een ode aan het mooiste volksfeest van het Zuiden en een pleister op de wonde. Want corona legde ons land lam. Ook carnaval in 2021 ontkwam er niet aan. In deze documentaire is het verdriet over het niet doorgaan een cruciaal ingrediënt, een ‘tegenkleur’ die contrasteert met de vrolijkheid van en het enthousiasme over het feest. Een tegenkleur die laat zien hoe corona ook dit stuk van ons leven danig in de war stuurde.

Film met diner

Op vrijdag 11 en 18 februari kun je voorafgaand aan de film vanaf 17.30 uur genieten van een diner, speciaal voor deze gelegenheid bereid door de uitmuntende koks van Willem Twee Café. Een combiticket van film en diner kost 27,50 euro. Reserveer vóór de voorafgaande donderdag 12.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant