Het team Wijkhelden Paleiskwartier heeft afgelopen zaterdag een geslaagde opschoonactie gehouden.
Het team Wijkhelden Paleiskwartier heeft afgelopen zaterdag een geslaagde opschoonactie gehouden.

Geslaagde opschoonactie in Paleiskwartier

Human Interest 140 keer gelezen

DEN BOSCH | Afgelopen zaterdag vond de Landelijke Opschoondag plaats in heel Nederland. Het team Wijkhelden Paleiskwartier - bestaande uit 11 bewoners van het Paleiskwartier in Den Bosch - heeft zich deze dag extra ingezet om hun wijk een forse opfrisbeurt te geven en zoveel mogelijk zwerfafval te ruimen. 

In tweetallen hebben de Wijkhelden Paleiskwartier zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur het volledige Paleiskwartier doorlopen. Met name de straten waar door de weeks duizenden studenten lopen, de Paleisbrug niet te vergeten en het gebied waar de ondernemers zich bevinden, zoals de Jumbo, Restaurants Happy Italy en De Beren, werden onder handen genomen. Supermarkt Jumbo en Restaurant De Beren hebben het team na afloop dan ook op een leuke geste getrakteerd. Van de Jumbo ontvingen ze een cadeaubon en De Beren serveerde lekkere borrelhapjes voor alle leden van het team.

Over Wijkhelden

Het project ‘Wijkhelden’ is een initiatief van de gemeenten in Nederland. Onder andere de gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft het initiatief onmiddellijk omarmd en zo is het team Paleiskwartier gestart waar zich inmiddels 11 bewoners bij hebben aangesloten. De gemeente voorziet het team van onder andere veiligheidshesjes, knijpers en speciale afvalzakken. De teamleden gaan daarmee regelmatig op pad in het hele Paleiskwartier voor een rondje prikken en afval ruimen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant