Benny Bouwmans van wijnhandel Barrique in de Vughterstraat in Den Bosch vindt dat Den Bosch toe is aan een heus festival met wijnen in de hoofdrol.
Benny Bouwmans van wijnhandel Barrique in de Vughterstraat in Den Bosch vindt dat Den Bosch toe is aan een heus festival met wijnen in de hoofdrol. Foto: Henk van Esch

Den Bosch krijgt dit jaar alsnog eigen wijnfestival op de Parade

Human Interest 2.006 keer gelezen

DEN BOSCH | Op 11 en 12 juni wordt de Parade in Den Bosch omgetoverd tot hét wijnfestival van het zuiden. Onder de rook van de Sint Jan kunnen zowel wijnliefhebbers als -kenners een weekend lang komen proeven van een diversiteit van wijnen. Met ruim tweehonderd open wijnen en medewerking van regionale wijnspecialisten en wijnimporteurs, belooft het een heuse wijn-ontdekkingsreis te worden.

Het idee voor een wijnfestival komt van Benny Bouwmans, eigenaar van wijnwinkel Barrique in de Vughterstraat. Hij wilde het Bossche wijnfestival afgelopen jaren al introduceren maar corona gooide helaas roet in de wijn. Vorig jaar was er al wel een kleine Wijnen Parade waar gebleken is dat er behoefte is aan gezelligheid rondom wijn. Dit jaar wordt het Wijnfestival Den Bosch dan eindelijk groots georganiseerd. “Ik vind al jarenlang dat Den Bosch rijp is voor een wijnfestival, zoals dat in veel steden het geval is. Nu is het eindelijk zover”, aldus Benny Bouwmans.

Kansen voor de toekomst

Ondernemer Benny Bouwmans vindt dat Den Bosch toe is aan een heus festival met wijnen in de hoofdrol en ziet mooie kansen voor de toekomst. “Het wordt een jaarlijks terugkerend evenement met een uitstraling die past bij de culinaire hoofdstad van het Zuiden. Een wijnontdekkingsreis langs de betere wijnspecialisten uit Den Bosch en omgeving en wijnimporteurs. Kortom, een unieke beleving op het meest sfeervolle plein van onze bijzonder fraaie stad.”

Livemuziek en loterij

Het mooiste plein van Den Bosch, de Parade, wordt omgetoverd tot een sfeervolle festival setting met tal van terrasjes, goede wijn en spijs en livemuziek van bands en dj’s. Bezoekers kunnen ook wijnen proeven want er worden proeverijen en workshops gegeven. Erg bijzonder is de dagelijkse verloting van een heuse met wijn van Domaine de la Baume gevulde luxe wijnklimaatkast van Dunavox, the wine cooling expert, ter waarde van bijna 1000 euro én worden er de voorrondes gehouden van de Nederlandse kampioenschappen sabreren onder auspiciëns van de Confrérie du Sabre d’Or. Deelname aan dit kampioenschap kost 65 euro en hiervoor ontvang je entree, een wijnglas van Wijnfestival Den Bosch, twee consumptiemunten, deelname aan de voorronde Nederlandse kampioenschappen sabreren, een oorkonde van de Confrérie du Sabre d’Or plus jouw gesabreerde Champagne fles. Kortom, een heerlijk festival waar iedereen kan genieten van wijn, spijs, muziek en dans.

Vroege Vogel ticket

“We willen mooie wijnen toegankelijk maken voor iedereen en hebben een assortiment van meer dan 200 open wijnen uit de alle wijnstreken”, vertelt organisator Benny Bouwmans. “Wij schenken al een glaasje wijn voor 3 euro (is 2 munten en 1 munt is 1,50 euro en door de helft te breken) en je kan alle wijnen ook per half glas bestellen. Op deze manier is een meer exclusieve wijn dus bereikbaarder.” Een entreeticket komt nu neer op 13,50 euro. Dit is het ‘Vroege Vogel ticket’. Hiervoor krijgt de bezoeker entree tot het wijnfestival, een gegraveerd Wijnfestival Den Bosch wijnglas en twee munten. Ook zijn er ‘Goed - Voor - Mekaar’ tickets verkrijgbaar voor 50 euro per stuk. Hiervoor krijgen bezoekers toegang tot het festival, een gegraveerd Wijnfestival Den Bosch wijnglas, een glas Crémant de Limoux van Domaine de la Baume en een buidel munten (24 stuks) ter waarde van 36 euro. Tickets zijn online verkrijgbaar: www.wijnfestivaldenbosch.nl.

Deelnemers en sponsoren

De deelnemende wijnspecialisten zijn; Wijnhuis Rosmalen, Wijn bij Stijn, Wijnbar Bij Dirk, Joli wijnen von der Saar, Time to Wine, Two Island Wines, Biowijndegoudenton.nl, Henk Boer Winery, Barrique Nosing & Tasting en Bernardus Vineyards & Winery. Voor de mooie spijs momenten zijn het Oesterwijf, de Spijsgirls, Sjieke Snacks en Barrique Nosing & Tasting verantwoordelijk. Sponsors van het festival zijn Domaine de la Baume, Dunavox, Royal Leerdam en Winterhalter

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant