Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Op 13 en 14 mei organiseren studenten van de Sportacademie uit Den Bosch twee evenementen voor het goede doel: Energy4all.
Op 13 en 14 mei organiseren studenten van de Sportacademie uit Den Bosch twee evenementen voor het goede doel: Energy4all. (Foto: )

Studenten Sportacademie KW1C in actie voor Energy4All

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH | Op 13 en 14 mei organiseren studenten van de Sportacademie uit Den Bosch twee evenementen voor het goede doel: Energy4all. Energy4all is een organisatie die zich inzet om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekten te stoppen. 

Het onderzoek naar een medicijn is in volle gang. Energy4all kan het onderzoek alleen steunen dankzij de steun van sponsoren en acties om geld op te halen. De studenten van de Sportacademie in Den Bosch organiseren verschillende evenementen voor een meisje uit Rosmalen die lijdt aan de energiestofwisselingsziekte. Jenske is 13 jaar oud en heeft deze ziekte. Door zich in te zetten voor het goede doel, hopen de studenten van het KW1C zoveel mogelijk geld op te halen zodat het onderzoek naar het medicijn verder kan en vervolgens uitgebracht kan worden.

Wandeltocht

De studenten van de Sportacademie organiseren op vrijdag 13 mei een wandeltocht van Nijmegen tot aan Rosmalen. De route kent verschillende afstanden, zo kan je je inschrijven voor de 50, 25 of 10 kilometer. De wandeltocht start bij FitforFree in Nijmegen. Vervolgens komen de deelnemers door verschillende plaatsen heen en eindigen ze met zijn allen in de Petuniastraat in Rosmalen. Dit is de straat waar Jenske woont. Na de wandeltocht vindt er een afterparty plaats waar er natuurlijk ook een hapje en een drankje genuttigd kan worden.

10 uursrace

De wandeltocht is niet het enige evenement dat de studenten organiseren. Op zaterdag 14 mei staat er namelijk ook nog een ‘10 uursrace’ op de planning. Tijdens deze dag gaan mensen (individueel of in een team) 10 uur lang sportief bezig zijn. Dat mag zijn door te fietsen, lopen of hard te lopen. De 10 uursrace vindt plaats in de buurt waar Jenske woont. In de Petuniastraat in Rosmalen vinden de hele dag door verschillende activiteiten plaats voor groot en klein. Voor de kinderen is er van alles te doen. Zo is er een springkussen, een voetbalkooi, kinderen kunnen zich laten schminken en is er ook de hele dag door muziek aanwezig.

Doneren en meer info

Wil jij meer informatie over deze evenementen, wil je jezelf opgeven, of wil je doneren? Neem dan gerust een kijkje op de website. Daar vind je ook de doneersite: https://kw1c-energy4all-nl.webnode.nl/.

Meer berichten