Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Voor Out Of Step wordt in samenwerking met het Bossche indoor skatepark World Skate Center een miniramp in galerie Ruby Soho gebouwd.
Voor Out Of Step wordt in samenwerking met het Bossche indoor skatepark World Skate Center een miniramp in galerie Ruby Soho gebouwd. (Foto: Rob Rouleaux)

Meerdaags festival ‘Out Of Step’ barst los op Bossche Tramkade

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH | De Bossche Tramkade en omgeving vormt op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei het decor voor Out Of Step. Een uniek en multidisciplinair festijn waar meerdere stijlen en genres elkaar ontmoeten en samenkomen op verschillende podia.

Op 13 en 14 mei 2022 brengt Out Of Step een brede doelgroep samen met muziek, sport en kunst. Met zowel een gratis toegankelijk als betaald programma plaatst Out Of Step bezoekers midden op het kruispunt van punkrock, skateboarden en kunst. Een energieke happening waar punkbands naast singer-songwriters staan en kleurrijke prints worden tentoongesteld te midden van kunstzinnige skateboards. Ondertussen rollen amateur-skateboarders in eigen tempo over de baan, terwijl de gerenommeerde professionals de vetste tricks uit de broekspijp schudden. Out Of Step viert daarmee de tegenstelling tussen kraakpanden en hedendaagse poppodia, tussen kapotte stoepranden en Olympische skateparken, en tussen obscure galeries en musea met wereldfaam.

Muziek

Poppodium Willem Twee en Brouwpodium Bossche Brouwers aan de Vaart vormen het toneel voor de optredende bands. Tijdens het tweedaagse festival treden onder meer de hardcore veteranen Backfire!, Tusky, Ploegendienst, The Shivvies, Insanity Alert, Skroetbalg, Drunktank, March en Wodan Boys op.

Skateboarden

Voor Out Of Step wordt in samenwerking met het Bossche indoor skatepark World Skate Center een miniramp in galerie Ruby Soho gebouwd. Bij het nieuwe World Skate Center voor wordt een Best Trick Contest gehouden. De deelnemer met de mooiste of beste skateboardtruc wint een prijs van 100 euro.

Kunst

Tot en met 14 mei is de tentoonstelling Out Of Step te zien bij galerie Ruby Soho aan de Boschveldweg. De expositie bevat werk van zowel nationale als internationale artiesten, waaronder ATTAK, Ben Brown, Billy Daggers, Detlet, Frederic Blin, Glenn ‘Glenno’ Smith, Jeroen Blok, Jeroen Huijbregts, Joel Abad, Kevin ‘Kludge’ Bergkvist, Michael Sieben, Michiel van der Zanden, Richard ‘French’ Sayer, Rob Worst en het duo Thomas & Jurgen. Naast de aanwezige art op de locaties verzorgt Rolling Japanese op 14 mei een Custom Chopper & Scooter Show op de Tramkade, waar de vetste creaties en bruutste motoren met een Japanse vibe te zien zijn.

Kaartverkoop

Kaarten voor Out Of Step zijn verkrijgbaar via www.outofstep.nl en kosten 12,50 euro (voor de vrijdag), 17,50 euro (voor de zaterdag) of 25 euro (Out Of Step Combiticket, geldig op beide dagen).

Meer berichten