Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Ter voorbereiding op de voorstelling hebben de studenten een bezoek gebracht aan het Vicki Brownhuis.</p>

Ter voorbereiding op de voorstelling hebben de studenten een bezoek gebracht aan het Vicki Brownhuis.

(Dyaila Lynch/Productiehuis KWIC )

Knap acteerwerk studenten KWIC in voorstelling Vacuüm

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH | ‘Ontroerend met een lach en een traan’, ‘het raakt je diep in je ziel’ en ‘wat goed gespeeld’. Dit zijn enkele reacties uit het publiek na afloop van de theatervoorstelling Vacuüm in de Verkadefabriek. Een voorstelling ter ere van het 30-jarig bestaan van het Vicki Brownhuis waarin leven met en na kanker centraal staat. 

Hoe jong de studenten van het Koning Willem I College in Den Bosch ook zijn, het is hun gelukt om alle bijhorende emoties te laten zien. Emoties zoals ongeloof, pijn, eenzaamheid, afscheid en verlies die in het proces kanker voor iedereen herkenbaar zijn. De wereld draait door, maar niet voor degene die hiermee te maken heeft. Hij of zij verkeert in een soort ‘vacuüm’. De studenten laten heel goed laten zien dat ieder persoon er op een geheel eigen wijze mee omgaat. Teruggetrokken of juist heel uitbundig zijn, je verdrietig of heel lollig voelen. Niets is goed of fout en alles mag er zijn. De voorstelling ‘Vacuüm’ toont ook hoe moeilijk het kan zijn om weer deel te nemen aan de maatschappij en ‘mee te draaien’. Want voor jou heeft de wereld immers stil gestaan...

De laatste voorstellingen van ‘Vacuüm’ zijn op woensdag 18 en donderdag 19 mei. Reserveren en meer info: vickibrownhuis.nl/theatervoorstelling-vacuum/.

Meer berichten