Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Ook Ghost-Note - de band van Snarky Puppy-leden Robert Sput Searight (drums) en Nate Werth (percussie) - komt naar Den Bosch.
Ook Ghost-Note - de band van Snarky Puppy-leden Robert Sput Searight (drums) en Nate Werth (percussie) - komt naar Den Bosch. (Foto: )

Line-up Jazz in Duketown 2022 aangevuld

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH | Na twee aangepaste edities is Jazz in Duketown dit jaar gelukkig weer te vinden in de binnenstad van Den Bosch en kan er weer live publiek aanwezig zijn. Ook dit jaar heeft het grootste gratis jazzfestival van Nederland, dat plaatsvindt van 3 tot en met 6 juni, een waanzinnige line-up samengesteld. Aan de al aangekondigde namen worden nu Typhoon, Donny McCaslin, Vels Trio, Lucy Woodward & Henrey Hey, Antoine Boyer & Yeore Kim Quartet, Hans Dulfer en vele anderen toegevoegd. 

Dit jaar is het programma gevarieerder dan ooit. Zo kan het publiek zich dit jaar uiteraard weer laten onderdompelen in straight ahead en moderne jazz, maar ontbreekt een vleugje wereldmuziek ook zeker niet. Verder kunnen hiphop en urban liefhebbers hun geluk niet op tijdens deze editie. Steeds meer hedendaagse jazzartiesten laten zich namelijk inspireren door invloeden uit deze genres. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat ook een jonger publiek zich zeker thuis voelt op het festival. Uiteraard zullen ook funk, pop en soul fans aan hun trekken komen. Tot slot is er aandacht voor jong talent, de muziek van de toekomst.

Typhoon

Afgelopen jaar was Typhoon aanwezig bij de online editie van Jazz in Duketown. Gelukkig is hij er dit jaar opnieuw bij en kan hij de Parade laten ontploffen met zijn hiphop, jazz, funk en world. Op de Parade is dit jaar ook het Paradox Jazz Orchestra, met Artist in Residence Teus Nobel, te vinden. Deze zeventienkoppige bigband voert bijzondere en tijdloze jazzcomposities van Nederlandse componisten opnieuw uit. Aan de voet van Sint-Jan openen Rilan & the Bombadiers op vrijdagavond het festivalprogramma op de Parade met een lekker mix van funk, soul en pop.

Donny McCaslin

Op de Markt zal tenorsaxofonist Donny McCaslin laten horen waarom hij een van de besten in zijn vak is. McCaslin was de bandleider tot wie David Bowie zich wendde voor zijn onvergetelijke zwanenzang ‘Blackstar’, het meesterwerk dat uitkwam net voor het overlijden van de poplegende. Op dit plein hoor je ook Purple is the Color. Met nummers die soms minimalistisch en dan weer explosief klinken, creëert deze groep een sound die tegelijkertijd eigentijds en vertrouwd klinkt.

En vele anderen

Andere namen die naar Den Bosch komen zijn Janne Schra, Hans Dulfer, Conic Rose, Tijn Wybenga AM.OK, Lucy Woodward & Henry Hey ‘The Guests’, Nate Wooley Columbia Icefield, Nueva Manteca, S!R & Jennie Lena en vele anderen. Eerder kondigde Jazz in Duketown al de komst aan van Ghost-Note (foto), Cyrille Aimée, Gallowstreet & Pynarello, Yaron Herman Trio, Blackwave, Dragonfruit en Jasper Blom.

Het volledige programma en extra informatie over de artiesten en het festival is te vinden op de website: www.jazzinduketown.nl.

Meer berichten