Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Op zaterdag 4 juni is het Engelermeer in Den Bosch het decor van muziekfestival Paradijs van het Zuiden.
Op zaterdag 4 juni is het Engelermeer in Den Bosch het decor van muziekfestival Paradijs van het Zuiden. (Foto: )

Muziekfestival ‘Paradijs van het Zuiden’ op het Engelermeer in Den Bosch

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH | Op het Engelermeer vindt op zaterdag 4 juni van 12.00 tot 23.00 uur het festival ‘Paradijs van het Zuiden’ plaats. Dit muziekfestival met verschillende muziekstromingen voor een brede doelgroep wordt dit jaar voor het eerst op deze locatie georganiseerd. Het evenement met optredens van regionale en nationaal bekende artiesten heeft een grote aantrekkingskracht en er worden dan ook zo’n 10.000 bezoekers (18+) verwacht.

“Wij beseffen ons dat Paradijs van het Zuiden overlast kan veroorzaken voor omwonenden. Daar bieden wij bij voorbaat onze excuses voor aan”, zo laat de organisatie in een brief aan omwonenden weten: “In goed overleg en in nauwe samenspraak met gemeente ‘s-Hertogenbosch, omliggende gemeenten en de bijbehorende diensten doen wij als organisatie er alles aan om deze overlast te beperken. Er wordt met geavanceerde geluidssystemen gewerkt en er worden gedurende het evenement geluidsmetingen verricht. Tijdens het evenement handhaven wij de geluidsnormen zoals de gemeente die heeft bepaald. Ook wordt er samengewerkt op het gebied van verkeer en veiligheid.” 

In de brief staat verder dat op de dag van het evenement tijdens en een uur voorafgaand geluid mag worden geproduceerd, oftewel van 11.00 tot 23.00 uur. Op de dag voorafgaand, vrijdag 3 juni, mag er tussen 16.00 en 20.00 uur geluid worden geproduceerd ten behoeve van de soundcheck. Op- en afbouw van het festival vindt plaats van maandag 30 mei tot en met woensdag 8 juni. Het recreatiestrand Engelermeer ten noorden van de snackkiosk is in deze periode niet toegankelijk voor publiek. De snackkiosk en speeltoestellen blijven wel bereikbaar.

Verkeersmaatregelen

Om de bezoekersstromen op de showdag, de dag dat Paradijs van het Zuiden plaatsvindt, veilig te laten verlopen, heeft de organisatie een aantal verkeersmaatregelen genomen. Deze verkeersmaatregelen zijn van toepassing op zaterdag 4 juni van 06.00 tot 00.30 uur. Zo is het Engelermeer (vanaf de Gemeint) afgesloten voor autoverkeer behalve voor bezoekers voor Paradijs van het Zuiden, aanwonenden en bezoekers van omliggende bedrijven. Het Engelermeer is op de dag van het evenement voor recreanten enkel bereikbaar per fiets, openbaar vervoer of te voet. Uitgaand verkeer wordt via de Engelenseweg weggeleid. Hierdoor worden extra autobewegingen in Vlijmen voorkomen

Daarnaast zijn er verkeersmaatregelen die enkel van toepassing zijn tijdens de uitstroom van het evenement in verband met de pendelbushalte (21.30 tot 00.30 uur). Deze straten - of een deel daarvan - zijn dan tijdelijk afgesloten voor auto’s, fietsers en voetgangers (omwonenden uitgezonderd). Dat geldt voor de Kruiskampsingel (ten westen van de watergang) ter hoogte van de Kinderboerderij, vanaf de inrit van de parkeerplaats van het naastgelegen flatgebouw tot aan de Kardinaal de Jongsingel. Voor de Kruiskampsingel (ten oosten van de watergang), tussen de Frans Molstraat tot aan de Kardinaal de Jongsingel. Voor de Van Straelenlaan vanaf de Van Well Groeneveldlaan tot aan de Kardinaal de Jongsingel en voor het fietsviaduct over de A59 via het Kruiskamppad (de brug is alleen beschikbaar voor vertrekkende voetgangers en fietsers richting Kruiskamp).

Woningen en bedrijven blijven bereikbaar

Ondanks bovenstaande afsluitingen blijven alle woningen en bedrijven te allen tijde bereikbaar. Alle woningen en bedrijven die binnen de afgesloten gebieden liggen hebben van de organisatie een brief ontvangen. Op vertoon van de brief of een poststuk krijgen zij direct doorgang bij de verkeersposten. Op www.paradijsvanhetzuiden.nl/buurtbewoners is meer en uitgebreidere informatie te vinden over Paradijs van het Zuiden. Onder andere over geluid, flora & fauna, duurzaamheid, afsluitingen en bezoekersstromen. Voor andere vragen kunt u bellen met 030-2433717, of mailen naar info@elevation-events.com.

Meer berichten