Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
De campagne 'Kies een club' loopt tot en met half juni en is zichtbaar in de supermarktketen Dirk van den Broek en diverse online platformen. Ook het Jeugdfonds Sport Brabant doet aan deze campagne mee.
De campagne 'Kies een club' loopt tot en met half juni en is zichtbaar in de supermarktketen Dirk van den Broek en diverse online platformen. Ook het Jeugdfonds Sport Brabant doet aan deze campagne mee. (Foto: )

Ieder kind moet lid kunnen zijn van een club

  •   keer gelezen   Human Interest

REGIO | Het Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft de campagne ‘Kies een club’ gelanceerd. Want ieder kind wil meedoen. Dansen, voetballen of kickboksen zijn leuk én gezond. Daarom betaalt het Jeugdfonds de contributie of het lesgeld als de ouders dat niet kunnen. Zodat alle kinderen mee kunnen doen.

Het lijkt zo normaal om naar voetbal, streetdance, kickboksen of gitaarles te gaan. Toch is dat voor 272.000 kinderen en jongeren (dit is 1 op de 11) in Nederland zeker niet vanzelfsprekend. Hun ouders hebben geen geld om de contributie of lesgeld van een club te betalen. Deze kinderen, die thuis te maken hebben met financiële stress, hebben veel baat bij een uitlaatklep als sport of cultuur. Want op de club hoor je erbij, ongeacht de thuissituatie. “Wij willen de financiële hobbels om lid te worden van een club wegnemen. Dus betalen wij voor deze kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld”, vertelt Monique Maks, directeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur: “Wij roepen gezinnen met geldzorgen dan ook op om zich bij ons te melden, zodat we hun kinderen de kans kunnen geven om lid te blijven óf te worden van een sport- of cultuurclub in de buurt. Via de website www.kieseenclub.nl brengen we hen graag in contact met een intermediair - bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, medewerker van een wijkteam of Stichting Leergeld - die een aanvraag voor het gezin kan doen.”

Meer berichten