Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Met de interactieve cabaretshow #DoeiCovid maakt cabaretier Rob Scheepers de balans op van 2 jaar Covid.
Met de interactieve cabaretshow #DoeiCovid maakt cabaretier Rob Scheepers de balans op van 2 jaar Covid.

Interactieve cabaretshow #DoeiCovid voor Bossche jongeren

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH | Hoe fijn is het om heel even nog ongegeneerd stoom af te blazen en frustraties eruit te gooien over de Covid-ellende van de afgelopen 2 jaar. Met de interactieve cabaretshow #DoeiCovid maakt de Brabantse cabaretier Rob Scheepers, samen met de jongeren in de zaal, de balans op van de afgelopen 2 jaar Covid. 

Online lessen, lockdowns, mondkapjes, 1,5 meter maatschappij en andere beperkende maatregelen worden op humoristische wijze besproken. Nog één keer zeiken omdat het kan. Maar daarna ook weer door. Want de Covid-periode heeft ook deuren geopend die voorheen nog dicht zaten. Onze online-vaardigheden zijn enorm toegenomen, Nederland blijkt best een leuk vakantieland en alleen boven op ons kamertje hebben we er een hele nieuwe vriendengroep bij gevonden via de social media kanalen en is er een hele wereld voor ons open gegaan.

De #DoeiCovid show is een initiatief van The International Award for Young People in Nederland. Deze wereldwijde organisatie richt zich op de individuele talentontwikkeling van jongeren tussen de 14 en 24 jaar. In het programma dagen jongeren zichzelf uit op het gebied van sport, een skill en vrijwilligerswerk. Het traject van minimaal een half jaar wordt afgesloten met een expeditie waarin de jongeren in een klein groepje back to basic de natuur intrekken. “Het einddoel is dat jongeren zich door het programma #WORLDREADY voelen”, zegt Award woordvoerder Claudia de Leeuw. “We weten inmiddels allemaal hoeveel de jeugd te lijden heeft gehad van de afgelopen Covid-periode. Met deze show willen we hen een positieve boost geven. Even lekker Hollands nog een laatste keer zeiken op al die ellende, maar ze ook de ogen te openen voor de kansen die er nu liggen.”

De #DoeiCovid show wordt mede gefinancierd door het Award Covid-19 Recovery Fund van de World Health Organisation en de Verenigde Naties. “Hierdoor kunnen we de jongeren in Den Bosch de show gratis aanbieden”, legt de Leeuw uit. “Na afloop verwerken we fragmenten uit de show in een lesbrief. Deze wordt vervolgens aan alle middelbare scholen en Mbo-opleidingen in Nederland aangeboden, zodat we zoveel mogelijk jongeren bereiken.”

De #DoeiCovid show is te zien op woensdag 13 juli om 14.00 uur in de Azijnfabriek in Den Bosch. De toegang is gratis voor Bossche jongeren tussen de 14 en 24 jaar. Aanmelden kan op www.award.nl/doeicovid.

Meer berichten