Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
De skateboard-docu KICK/PUSH draait om de opkomst van de skateboardscene en het strijden voor een eigen plek.
De skateboard-docu KICK/PUSH draait om de opkomst van de skateboardscene en het strijden voor een eigen plek. (Foto: Roel van der Aa)

Crowdfunding voor Bossche skateboard-docu KICK/PUSH gehaald

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH | Het beoogde bedrag van 4000 euro voor de crowdfunding van de skateboarddocumentaire KICK/PUSH is afgelopen week gehaald. Donateurs konden bijdragen via Voor de Kunst. Het streefbedrag maakt de voltooiing van de film mogelijk, aldus de makers. 

In aanvulling op de subsidies van zowel de gemeente ‘s-Hertogenbosch als van het Van Lange Fonds is de crowdfunding een essentieel onderdeel om de kosten van het project te dekken. Donateurs aan de crowdfunding konden kiezen uit verschillende pakketten, zoals het Ollie pakket met toegang tot de première, tot het 360 kickflip pakket dat een exclusieve viewing met de makers in besloten kring omvat. 

De crowdfunding mocht rekenen op het enthousiasme van skateboarders en bedrijven door heel Nederland. “Natuurlijk hielden we er ook rekening mee dat de inzameling niet zou lukken. Dat het streefbedrag is gehaald stuwt het vertrouwen in dit project en in het verhaal. We zijn super dankbaar aan iedereen die daar tot nu toe aan heeft bijgedragen”, aldus initiatiefnemer en skateboarder Pascal Vugts. 

Over de film

KICK/PUSH draait om de opkomst van de skateboardscene en het strijden voor een eigen plek. Waar de zoektocht naar acceptatie een universeel verhaal is, speelt de film zich hoofdzakelijk af in ‘s-Hertogenbosch. KICK/PUSH behandelt op een kleurrijke, kunstzinnige wijze het Bossche skateverbod van de jaren ‘90, de groeistuipen van de scene en de opkomst van de verschillende indoor skateparken van de stad. De do-it-yourself mentaliteit en vastberadenheid van de skateboarders speelt daarin een doorslaggevende factor. 

Totstandkoming

KICK/PUSH is een initiatief van Pascal Vugts en Caspar Herselman. De productie wordt gedaan door het Bossche filmhuis Eendracht Films. Steffie Storms (o.a. Becky Bulldozer) verzorgt de regie. KICK/PUSH gaat op 23 september 2022 in de Verkadefabriek in première. Website: kickpushmovie.nl

Meer berichten