Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
De open middagen en avonden bij Sterrenwacht Halley in Vinkel zijn leuk en leerzaam voor jong en oud. (Foto: Sterrenwacht Halley)
De open middagen en avonden bij Sterrenwacht Halley in Vinkel zijn leuk en leerzaam voor jong en oud. (Foto: Sterrenwacht Halley) (Foto: Sterrenwacht Halley)

Open middagen en avonden bij Sterrenwacht Halley in Vinkel

  •   keer gelezen   Human Interest

VINKEL | Sterrenwacht Halley aan de Halleyweg 1 in Vinkel doet op zondag 3 juli met een zonnemiddag mee aan de Landelijke Zonnekijkdag. En ook op de zondagen 24 juli en 28 augustus presenteert Halley zonnemiddagen. Reserveren kan op www.sterrenwachthalley.nl. De entree bedraagt 5 euro (alle leeftijden).

Het programma van elke zonnemiddag begint om 14.00 uur en duurt zo’n twee uur. De zon is de best bestudeerde ster in de kosmos, maar toch is hij nog in veel raadselen gehuld. Sterrenkundigen hebben de beschikking over grote telescopen op aarde en in de ruimte om te trachten de geheimen van deze dichtstbijzijnde ster te ontsluieren. Ook Halley heeft speciale zonnetelescopen voorzien van zonnefilters om de zon veilig te kunnen laten zien. Met wat geluk zijn er donkere zonnevlekken en indrukwekkende zonnevlammen en protuberansen zichtbaar. Met een zonneruisontvanger in de sterrenwachttuin kun je de zon zelfs horen en in het auditorium geven leden presentaties over de zon.

Sterrenwacht Halley is daarnaast ook deze zomer weer elke eerste en derde vrijdagavond van de maand voor publiek geopend. Het programma begint om 21.00 uur. Meer informatie en reserveren: www.sterrenwachthalley.nl.

Meer berichten