Mout Bierfestival maakt zijn debuut op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus bij de Citadel in Den Bosch.
Mout Bierfestival maakt zijn debuut op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus bij de Citadel in Den Bosch.

Programma Mout Bierfestival in Den Bosch is bekend

Human Interest 254 keer gelezen

DEN BOSCH | Mout Bierfestival maakt zijn debuut op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus bij de Citadel in Den Bosch. Na succesvolle edities in Tilburg, Nijmegen, Zwolle, Dordrecht en Enschede dit jaar, is er een bomvol programma in Den Bosch met livemuziek, zijn er lokale, nationale en internationale brouwerijen aanwezig, worden er bierworkshops gegeven door Nederlands bekendste biersommelier Arvid Bergström én is er vermaak voor jong en oud.

“Het is heerlijk om weer lekker langs de standjes van verschillende brouwerijen te kunnen struinen, hun verhalen te horen en natuurlijk hun bieren te proeven. Uiteraard mag je de bieren van het Tilburgse Kraftbier niet missen, evenals de prachtige brouwsels van DAVO uit Deventer en X-Brewing uit Katwijk aan Zee. Uit het buitenland verwelkomen we de toppers van Sofia Electric uit Bulgarije en Reketye uit Hongarije”, aldus Marcel Borghart, programmeur brouwerijen Mout.

Brouwerijen

Op Mout Bierfestival Den Bosch zijn verschillende brouwerijen fysiek aanwezig. Uit Noord-Brabant verwelkomen we Kraftbier, Hooglander en De Blauwe IJsbeer. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de beste speciaalbieren, afkomstig van verschillende Nederlandse brouwerijen zoals Brouwerij Dockum, D’n Drul & Stollenberg, DAVO, Poesiat & Kater en meer. Het assortiment is met een speciale blikbierenbar uitgebreid, waarbij een groot aanbod aan bijzondere blikbieren te vinden is.

Muziek

Van de Mexicaanse rhythm ‘n blues-formatie Hi-Ballin’ Daddies tot de swingende ska van Yotta, het hele weekend is er een gevarieerd muziekaanbod. Tussendoor kan er geproost en gedanst worden met de lekkerste hitjes op vinyl, verzorgd door De Platenbus.

Proeverijen

Biersommelier Arvid Bergström is beide dagen aanwezig met uiteenlopende proeverijen. Hierin combineert hij onder andere bier met lekker eten, zoals vlees van de barbecue, bijzondere kazen of vega-combinaties, en geeft hij een zeer inhoudelijke workshop over de verschillen tussen biersoorten.

En nog veel meer!

Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeller & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alles kunt ontdekken over Untappd.

Kaartverkoop

Tickets voor Mout Bierfestival zijn verkrijgbaar via www.moutbierfestival.nl voor 9,50 euro (inclusief 2 euro borg en exclusief 1,50 euro servicekosten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant