Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>De editie in 2019 trok meer dan 1000 jongeren, kinderen en (groot)ouders. Wethouder Ufuk Kahya zal het festival ook dit jaar aftrappen.</p>

De editie in 2019 trok meer dan 1000 jongeren, kinderen en (groot)ouders. Wethouder Ufuk Kahya zal het festival ook dit jaar aftrappen.

(Foto: Olaf Smit)

“Muziek is het hulpmiddel om het leven uit te drukken”

  •   keer gelezen   Human Interest

DEN BOSCH | Op zondag 25 september van 13.00 tot 18.00 uur presenteert PowerUp073 samen met het kinderwerk van Farent Sociaal Werk, Huis73, Dukebox en Vanzelfsprekend!? JMZ opnieuw SKEER, hét gratis zomerfestival voor de Bossche jeugd. Ook dit jaar staat het opvallende festival op de Markt in het centrum van Den Bosch.

Naast optredens van bekende artiesten Delany en Yssie SB krijgen een aantal jongeren de kans om tijdens SKEER hun talenten te laten zien op het podium. Jongeren uit heel ’s-Hertogenbosch hebben hier audities voor gedaan. Een select groepje staat nu in de startblokken; klaar om hun talent te delen met het grote publiek. De jongeren hebben de afgelopen week exclusieve workshops gehad van bekende namen als rapper Keje de Greef en singer songwriter Anne van Damme om klaargestoomd te worden voor het grote optreden op het SKEER Festival.

Fabienne (21), Boaz (18) en Vairo (22) zijn drie van de jongeren die meedoen aan de talentshow. Er is gezonde spanning voelbaar bij de jongeren. Maar het is vooral de passie voor hun vak als artiest wat op de voorgrond staat. Op de vraag wat haar verwachtingen zijn is Fabienne duidelijk: “Openstaan voor nieuwe dingen vind ik altijd belangrijk. Ik kijk ernaar uit om geïnspireerd te worden en te kunnen leren van andere artiesten. Ik wil heel Den Bosch laten zien hoe hard we met mijn team hebben gewerkt aan onze sound en act.” Ook Boaz kijkt enorm uit naar het moment dat hij tijdens SKEER ‘zijn ding’ mag doen: “Waar ik heel erg naar uitkijk is om andere mensen op het podium te zien stralen. Ik hoop veel lachende gezichten te zien van mensen die aan het genieten zijn van een mooie middag!” Voor Vairo voelt het als thuiskomen om weer achter zijn DJ-tafel te staan: “Muziek is het hulpmiddel om het leven uit te drukken. Daarom blijven we doorgaan tot we worden gehoord!” 

Ook dit jaar kunnen bezoekers kosteloos meedoen aan allerlei sportieve en culturele activiteiten, de uitdaging aangaan met de Sweeper en optredens bekijken. Ook is er een silent disco, yoga met je smartphone, pop-up voetbal, free run en scherm-clinics en een urban dance ground. SKEER Festival is voor alle jeugd. Ook voor (groot)ouders met jonge kinderen is er dus van alles te beleven in de kinderhoek. Er is zoals eerdere edities van SKEER ook veel aandacht voor jongeren die een opsteker kunnen gebruiken. Zo krijgt een groep van 20 Bossche jongeren een speciale VIP-dag aangeboden. 

Kijk voor meer informatie op de website: www.powerup073.nl/skeer22. Instagram: @skeerfestival22.

Meer berichten