Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Hoofdprijswinnaar Gijs over zijn foto: “Als ik vanuit Boxtel naar mijn school in Sint- Michielsgestel fiets, dan zie ik soms hele mooie natuur. Op deze ochtend zag ik de Dommel schitteren dus nam ik meteen een foto!.”
Hoofdprijswinnaar Gijs over zijn foto: “Als ik vanuit Boxtel naar mijn school in Sint- Michielsgestel fiets, dan zie ik soms hele mooie natuur. Op deze ochtend zag ik de Dommel schitteren dus nam ik meteen een foto!.” (Foto: Gis Verbeek)

Winnaars fotowedstrijd ‘Genieten van schón water’

  •   keer gelezen   Ingezonden

DEN BOSCH Hoe geniet jij van schón water? Met deze opdracht van Waterschap De Dommel gingen Brabanders op pad om het mooiste beeld te vangen. Tijdens de zomervakantie hebben fotografen, van jong tot oud, prachtige foto’s ingestuurd. De drie foto’s met de meeste likes op Facebook vielen in de prijzen. De hoofdprijs – een vaartocht over de Dommel voor acht personen én een canvasdoek van de winnende foto – ging naar Gijs Verbeek met zijn beeld van de Dommel in Boxtel.

Planten, dieren, vaarders, suppers, vissers en prachtige beken: zo divers waren de inzendingen van de fotowedstrijd. Dat is ook te zien aan de drie winnende foto’s, waarbij vaartochten over de Dommel gewonnen zijn. Gijs Verbeek won met een zonsopkomst bij de Dommel, Peter van Gerwen met een artistieke foto van grassprieten in het water en Jos van Gool met uitvliegende ganzen.

Meeste likes

Hoofdprijswinnaar Gijs over zijn foto: “Als ik vanuit Boxtel naar mijn school in Sint- Michielsgestel fiets, dan zie ik soms hele mooie natuur. Op deze ochtend zag ik de Dommel schitteren dus nam ik meteen een foto!.” Het succes van de foto op Facebook was onmiskenbaar: de zonsopkomst kreeg de meeste likes op het sociale platform. “Ik had het natuurlijk wel gehoopt, maar deze foto was gemaakt met een oude telefoon dus ik wist niet of ik zou winnen. Ik ben super blij dat ik mijn eigen foto nu op mijn kamer kan hangen!”, aldus Gijs.

Tweede prijs

Peter van Gerwen uit Oirschot wint de tweede prijs met zijn foto van de Groote Beerze in Spoordonk. De hobbyfotograaf was aan het wandelen toen hij de foto schoot: “In de tijd van de overstromingen in Limburg stond het water hier ook hoog. Toen ik bij de Spoordonkse Watermolen liep, zag ik een stuk wat normaal niet onder water staat. De grassprieten werden weerspiegeld, waardoor ik zag hoe helder en schón het water was: daar moest ik een foto van nemen!.” Ondanks dat Van Gerwen geen Facebook heeft, won hij toch de tweede prijs.

Derde prijs

De derde prijs werd in de wacht gesleept door Jos van Gool uit Bladel. Jos is een gepensioneerd natuurliefhebber die vaak foto’s neemt tijdens zijn wandelingen of fietstochten. De winnende foto was een toevalstreffer: “Vaak gebeurt er iets spontaans in de natuur, wat mooie beelden oplevert. In dit geval had ik het geluk dat de ganzen vertrokken terwijl ik langs de Groote Beerze bij Hapert liep. Snel legde ik het moment vast!” Met de vaartocht is Van Gool ook blij: “Ik geniet het meest van schón water doordat er bij schoon water veel prachtige planten en dieren te vinden zijn”.

Het belang van schoon water

Water voelt als iets vanzelfsprekends, maar dat is het niet. Het water wat wij hebben gebruikt, kunnen we niet zomaar teruggeven aan de natuur. Daarom zuivert Waterschap De Dommel het gebruikte water van inwoners in Midden-Brabant. Op één van de acht rioolwaterzuiveringen wordt dit water gezuiverd, voor het weer terugstroomt in onze beken en sloten. Zo heeft de natuur schoon water én kunnen wij ervan genieten.

Meer berichten