Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Onlangs vond bij Huis73 de symbolische overdracht plaats van het Erasmusfestival Brabant aan Huis73. Daarbij werd de eerste gast van het nieuwe event Shift Talks gepresenteerd: Roman Krznaric. (Foto: Ben Nienhuis)</p>

Onlangs vond bij Huis73 de symbolische overdracht plaats van het Erasmusfestival Brabant aan Huis73. Daarbij werd de eerste gast van het nieuwe event Shift Talks gepresenteerd: Roman Krznaric. (Foto: Ben Nienhuis)

(Foto: Ben Nienhuis)

Roman Krznaric trapt eerste editie Shift Talks af

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Internationale spreker, denker en schrijver Roman Krznaric is te gast tijdens de eerste editie van Shift Talks - een nieuw, meerdaags event van Huis73.

Op woensdag 17 november geeft Roman Krznaric in de Sint-Janskathedraal van ‘s-Hertogenbosch een bijzondere lezing over de ideeën in zijn veelvuldig vertaalde boek: “De Goede Voorouder: langetermijndenken voor een kortetermijn wereld”.
Shift Talks is een meerdaags event van Huis73. Jaarlijks nodigt Shift Talks een dwarse denker van internationale allure uit die de wereld de weg wijst in een urgent vraagstuk. In de dagen daarna pakken schrijvers, denkers of politici uit heel Nederland de handschoen op. Ze reageren in diverse talks en discussies op de ideeën van de hoofdgast. Om ook de jongere generaties te bereiken werkt Shift Talks met Avans Hogeschool en Tilburg University aan speciale studentenprogramma’s. Shift Talks wil jaarlijks een kompas vormen voor de grote maatschappelijke thema’s van deze tijd, zoals klimaat, democratie, economie en technologie.

Kathedraaldenken

Hoe worden we goede voorouders? Die vraag stellen we onszelf tijdens de eerste editie van Shift Talks. We leven in een tijd waarin we cruciale beslissingen moeten nemen die van levensbelang zijn voor de generaties na ons. Projectleider Ruud Geven kijkt uit naar de komst van Krznaric naar de Sint-Jan: “Krznaric daagt ons uit te denken als kathedralenbouwers: om te bouwen aan iets waar je niet onmiddellijk zélf je voordeel uithaalt, maar waarvan je weet dat toekomstige generaties er wat aan hebben. Alleen al om deze reden was er echt geen betere plek denkbaar voor Krznaric’s optreden dan de Sint-Janskathedraal in Den Bosch.”

Gedachtengoed Erasmus

De plannen van Huis73 voor Shift Talks kwamen tot stand toen duidelijk werd dat het Erasmusfestival Brabant zou stoppen. Na twaalf succesvolle edities heeft het bestuur besloten dat het doek valt. Het festival bracht de thema’s van Erasmus dichtbij: onder andere op scholen, in musea, theaters én in de straten van ‘s-Hertogenbosch. In Huis73 heeft het bestuur een partij gevonden die het gedachtengoed van Erasmus in leven kan houden. Het Erasmusfestival draagt het batig saldo van de stichting over aan Huis73. Kijk voor aanvullende informatie over het nieuwe meerdaagse event Shift Talks op www.shifttalks.nl en/of houd de socials in de gaten.

Meer berichten