Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Het idee voor de verkoopexpositie 'Het Genereuze Gebaar' in Museum Slager komt uit de koker van  kunstliefhebber en -kenner Jan Nelissen.
Het idee voor de verkoopexpositie 'Het Genereuze Gebaar' in Museum Slager komt uit de koker van kunstliefhebber en -kenner Jan Nelissen. (Foto: Museum Slager)

Verkoopexpositie ‘Het Genereuze Gebaar’ in Museum Slager

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Van 15 augustus tot en met 14 november presenteert Museum Slager in Den Bosch de zeer bijzondere verkoopexpositie ‘Het Genereuze Gebaar’. Dertig bekende Nederlandse kunstenaars verlenen medewerking en bieden hun werken te koop aan. 

In totaal gaat het om ruim  honderd schilderijen. De (digitale) verkoop verloopt per opbod en de opbrengst gaat voor tenminste de helft naar het Liliane Fonds en de Stichting Colourful Children en het andere deel naar de kunstenaar.

Jan Nelissen

In 2019 schonk Marc Mulders twee schilderijen aan de Stichting Colourful Children, die Bosschenaar Jan Nelissen in 2006 heeft opgericht. Dat bracht Nelissen op het idee voor deze bijzondere expositie. Hij benaderde vervolgens het Liliane Fonds en Museum Slager met het voorstel om een grote verkoopexpositie te organiseren. Het idee sloeg onmiddellijk aan en inmiddels nemen dertig kunstenaars deel. Naast Marc Mulders zijn dit onder anderen kunstenaars Toon Laurense, Ruud van Empel, Daniëlle van Broekhoven en Yenny Ymker. 

Het comité van aanbeveling bestaat uit Martin Houben (directeur Rabobank ’s-Hertogenbosch e.o.), Roderick van de Mortel (burgemeester Vught),  Ton Rombouts (oud-burgemeester ’s-Hertogenbosch) en Wim van de Donk (rector magnificus Tilburg University).

Meet & Greet

De verkoopexpositie “Het Genereuze Gebaar” start op zondag 15 augustus. Vanaf diezelfde datum kan digitaal en bij opbod worden ingetekend op de kunstwerken. Op verschillende zondagen zijn in Museum Slager deelnemende kunstenaars aanwezig voor een ‘Meet & Greet’ en ontmoetingen met museumbezoekers. Voor reserveren en meer informatie: www.museumslager.com.

Drijfveren

Voor initiatiefnemer Jan Nelissen komen in de verkoopexpositie twee belangrijke drijfveren bij elkaar. Ten eerste zijn inzet voor Colourful Children waarvan hij samen met zijn vrouw Els oprichter is. Deze organisatie ondersteunt lokale organisaties en initiatieven in India die kinderen opvangen en helpen naar school te gaan én projecten gericht op moeders die er vaak alleen voor staan en geholpen worden met microkredieten. Ten tweede zijn passie voor kunst en zijn bekendheid van- en in de kunstwereld.

Over Museum Slager

Museum Slager aan de Choorstraat 8 in Den Bosch is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: 8,50 euro (inclusief koffie/thee). Kinderen tot 12 jaar gratis. Kinderen in de leeftijd van 13 tot 18 jaar betalen 3,50 euro.

Meer berichten