Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Floris Kortie en Vera Kooper nemen je mee in de wereld van Ludwig van Beethoven. (Foto: Merlijn Doomern)</p>

Floris Kortie en Vera Kooper nemen je mee in de wereld van Ludwig van Beethoven. (Foto: Merlijn Doomern)

(Foto: Merlijn Doomernik)

Tip van Thater aan de Parade: ‘Het jaar 250 na Beethoven’

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | De kaartverkoop voor het eerste deel van het nieuwe theaterseizoen is gestart en er zitten weer parels tussen. Iedere week geven de programmeurs een tip voor het theater. Deze week een muzikale voorstelling over het wonderlijke leven van Ludwig van Beethoven.

Welkom in het jaar 250 na Beethoven. Presentator en klassieke-muziekfan Floris Kortie vertelt samen met pianiste Vera Kooper alles over het leven van Beethoven. Samen laten ze zien én horen hoe de Duitse componist de wereld heeft veranderd. De twee zijn gewapend met historisch bewijsmateriaal, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en natuurlijk de allermooiste muziek ooit geschreven. Eén ding is duidelijk: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen.

Hij zag eruit als een zwerver

Wat voor man Beethoven was, laat Kortie in het midden. Hij zag eruit als een zwerver, is meer dan zeventig keer verhuisd, was verliefd, werd boos en hij componeerde tot hij letterlijk niet meer kon. Of je na dit verhaal van Beethoven houdt, mag je zelf bepalen.

Kaartverkoop

Theater aan de Parade presenteert ‘Het jaar 250 na Beethoven’ met Floris Kortie en Vera Kooper op maandag 27 september in Jheronimus Bosch Art Center. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van Theater aan de Parade: theateraandeparade.nl.

Meer berichten