Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Een deel van de expositie &#39;Hey You&#39; is nu te zien op het plein voor de Sint-Jan in het kader van De Bossche Zomer. (Foto: Vera Claessen)</p>

Een deel van de expositie 'Hey You' is nu te zien op het plein voor de Sint-Jan in het kader van De Bossche Zomer. (Foto: Vera Claessen)

(Foto: Vera Claessen)

Foto-expositie ‘Hey You’ geeft andere kijk op Parade

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Enige tijd terug - nog voor COVID-19 - beklom Vera Claessen de Sint-Jan om het bijzondere uitzicht over het plein De Parade te fotograferen. Vera zag vooral mensen in allerlei verschillende relatievormen. 

Geboeid door wat er op het plein gebeurde, is zij dit in volgende sessies nader gaan onderzoeken. Ze kon alleen maar vastleggen wat ze vanuit de toren van de Sint-Jan zag: “Ik had er geen enkele invloed op, maar ik had wel de neiging om mijn aanwezigheid kenbaar te maken. ‘Hey You’ ging er door mij heen naar het gelijknamige nummer van Pink Floyd.”

Van eenling naar groepsmens

De expositie ‘Hey You’ - een compositie van 16 beelden - is het resultaat van vele uren fotograferen vanuit de toren van de Sint-Jan. Uit een paar honderd foto‘s zijn de beelden geselecteerd die het verhaal vertellen van de eenling naar de groepsmens. De serie laat de mens zien in allerlei relatievormen: als eenlingen, duo’s en groepsmensen in diverse samenstellingen. Het plein is het canvas.

Buitenexpo op Parade

Sinds juni 2020 is de serie ‘Hey You’ te bezichtigen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Vanaf deze week is deze ook te bewonderen op De Parade in Den Bosch in het kader van De Bossche Zomer. De officiële opening is donderdag 15 juli om 17.00 uur. Deze buitenexpositie bestaat uit 3 installaties die naast elkaar komen te staan met de Sint-Jan als decor.

Meer berichten