Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Muziekverenigingen, gemeente, onderwijs en Huis73 ondertekenen het Bosch MuziekAkkoord.</p>

Muziekverenigingen, gemeente, onderwijs en Huis73 ondertekenen het Bosch MuziekAkkoord.

(Foto: Huis73)

Méér muziek in de klas voor Bossche basisschoolleerlingen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolleerlingen, daar staat Méér muziek in de klas voor. Huis73 brengt muziekverenigingen, de gemeente en het onderwijs bij elkaar om tot een Bosch MuziekAkkoord te komen. Op donderdag 15 juli werd dat Akkoord ondertekend bij Huis73.

Kinderburgemeester Job, wethouders, schoolbestuurders en vertegenwoordigers van diverse culturele, muzikale en educatieve partners waren aanwezig voor deze officiële ondertekening. Muziekdocent Lex citeerde uit het lied van docente Roos Braam: “Muziek laat je hersens kraken en er gaan nieuwe luikjes open”. Jan Heijmans, College van Bestuur Signum zei: “Samen muziek maken laat onderlinge verschillen vervagen, muziek verbroedert!”

Gewijzigd programma

Eigenlijk zou de ondertekening plaatsvinden op Zomerterras Zuid aan het Zuiderpark, maar dat ging wegens het slechte weer niet door. Gelukkig kon de ondertekening verplaatst worden naar Huis73. De geplande muzikale omlijsting door kinderen was daar helaas vanwege de beperkte binnenruimte niet mogelijk. Na de zomervakantie vieren we de ondertekening van het MuziekAkkoord daarom alsnog.

Muziek raakt mensen

Muziek raakt mensen en brengt ze samen. Het helpt kinderen te ontdekken wie ze zijn en wie ze willen worden. Het stimuleert hun inlevingsvermogen, de sociale binding en de creativiteit. Muziek wordt daarom in het onderwijs niet alleen ingezet als doél, maar juist als middel om te leren. De ambitie van het MuziekAkkoord is dat steeds meer muziekverenigingen en basisscholen zich aansluiten om zo muziekonderwijs dichtbij alle Bossche basisschoolleerlingen te brengen.

Méér Muziek in de Klas

Méér Muziek in de Klas brengt als landelijk platform - met Koningin Máxima als erevoorzitter - regionale partijen samen om draagvlak én slagkracht te creëren voor structureel muziekonderwijs op basisscholen in Nederland en het Caraïbisch gebied.

Op de hoogte blijven

Kijk voor meer informatie over Méér Muziek in de Klas op www.meermuziekindeklas.nl of ga naar Facebook en Instagram. 

Meer berichten