Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Kunstenares Manon Jeuken wil een plek cre&euml;ren waar we een gevoel van absolute vrijheid kunnen ervaren. (Foto: Florine van Rees)</p>

Kunstenares Manon Jeuken wil een plek creëren waar we een gevoel van absolute vrijheid kunnen ervaren. (Foto: Florine van Rees)

(Foto: Florine van Rees)

Expositie Manon Jeuken in spiegelzaal Willem Twee

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Manon Jeuken won in 2020 de Jheronimus Atelierprijs en kreeg een jaar lang atelierruimte in het Willem Twee-gebouw. Haar tijd bij Willem Twee zit er bijna op. Ter afsluiting toont ze in ‘Door de parels het bos weer zien’ een serie werken die ze dit jaar heeft gemaakt.

Een terugkerend gegeven in het multimediale werk van Manon is haar zoektocht naar zorgeloosheid en tijdloosheid. Zij wil een plek creëren waar we een gevoel van absolute vrijheid kunnen ervaren, waar we loskomen van het alledaagse, het verleden en de toekomst. Dit doet zij door kleurrijke scènes te creëren, waarin ze verschillende materialen en technieken combineert. De werken in de spiegelzaal noemt Manon ‘sieraden’. Hoewel ze niet draagbaar zijn, verwijzen ze in vorm en materiaal inderdaad naar een sieraad. De werken zijn ontstaan uit de vraag waarom we onze omgeving niet ‘versieren’ zodat we er ons fijner in voelen.

Weekendsluiting

Vanwege verbouwingswerkzaamheden in de kunstruimte is Willem Twee muziek en beeldende kunst tot en met 29 augustus in de weekenden gesloten. De expositie van Manon Jeuken kan van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur gratis worden bezocht. Reserveren is niet nodig.

Meer berichten