Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>De foto&rsquo;s die in Het Noordbrabants Museum worden getoond geven een inkijkje in het leven van Dali. (Foto: Jan-Kees Steegman)</p>

De foto’s die in Het Noordbrabants Museum worden getoond geven een inkijkje in het leven van Dali. (Foto: Jan-Kees Steegman)

(Foto: Jan-Kees Steenman)

In augustus elke zaterdag gratis naar het museum

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH |  Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch zetten in de maand augustus iedere zaterdagavond de deuren open in het kader van De Bossche Zomer. Beide musea zijn dan van 18.00 tot 21.00 uur gratis te bezoeken. 

Geniet van kunst in het avondlicht: de sprookjeswereld van Eva Jospin, het ironische werk van Meret Oppenheim en al het moois uit de vaste collecties. En dat helemaal voor niets.

Laat je verrassen

De Bossche Zomer biedt ruimte voor allerlei mooie initiatieven. Op zaterdag 7, 14, 21 en 28 augustus kan iedereen zich bijvoorbeeld laten verrassen door beide musea. Het vooraf reserveren van een gratis ticket met tijdslot is wel verplicht. Op deze manier zijn de bezoekers verzekerd van een plek en kunnen de musea de bezoekersaantallen reguleren.

Salvador Dali

In Het Noordbrabants Museum aan de Verwersstraat 41 in Den Bosch zijn de sprookjesachtige wereld van karton door de Franse kunstenaar Eva Jospin en de vernieuwde presentatie van Vincent van Gogh te bewonderen. Of maak kennis met de veelzijdigheid van Salvador Dalí: van erotische schetsen tot zelfontworpen advertenties. De intieme foto’s die in deze expositie worden getoond geven een bijzonder inkijkje in zijn leven. Hij stond maar wat graag in de schijnwerpers en schuwde de commercie bepaald niet.

Meret Oppenheim

In Design Museum Den Bosch aan de De Mortel 4 in Den Bosch kunnen de bezoekers onder andere het speelse en ironische werk van Meret Oppenheim ontdekken. Ook zij is wereldberoemd, maar in tegenstelling tot Dalí worstelde ze juist met haar faam. Haar werk is subtiel en fijn. Ze was eigenlijk een surrealist die geen surrealist genoemd wilde worden.

Dalí en Oppenheim: twee absolute iconen van het surrealisme, maar tegelijkertijd elkaars tegenpolen. Samen laten deze tentoonstellingen zien hoe divers het surrealisme wel niet kan zijn.

Everything is Architecture

Bekijk ook de geestverruimende, grensverleggende en maatschappijkritische werken van de Oostenrijkse avant-garde van de jaren zestig en zeventig in Radical Austria: Everything is Architecture in Design Museum Den Bosch.

De Bossche Zomer

Van 1 juli tot en met 5 september 2021 vindt in de gemeente ’s-Hertogenbosch De Bossche Zomer plaats. De Bossche Zomer geeft letterlijk en figuurlijk ruimte. Ruimte aan Bossche ondernemers om deze zomer, waarin ook nog steeds alles anders is, de ontmoeting te faciliteren.

Verrassende locaties

Ruimte voor de Bosschenaren die elkaar na maanden thuis zitten eindelijk weer veilig kunnen ontmoeten en weer met elkaar verhalen mogen delen. Op hele verrassende locaties, in de sfeergebieden, verspreid over de hele gemeente. Waarbij de organisatie beproefde succesvolle initiatieven niet uit het oog verliezen, maar zeker ook sturen op nieuwe creatieve ideeën die de bezoeker verrassen. Van culturele en sportieve activiteiten, historische bezienswaardigheden, Bourgondische cafés, restaurants en terrassen, verrassende winkels tot adembenemende natuur. Welkom @ De Bossche Zomer!

Tickets reserveren

De tickets voor Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch moeten apart worden gereserveerd. Voor Het Noordbrabants Museum kan dat via https://tickets.hetnoordbrabantsmuseum.nl/nl/augustus/tickets. Gratis entreekaarten reserveren voor Design Museum Den Bosch: https://tickets.designmuseum.nl/nl/avondopenstelling/tickets.

Meer berichten