Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>De Vesting Heusden staat aanstaande zaterdag en zondag in het teken van Art Festival Heusden 2021.</p>

De Vesting Heusden staat aanstaande zaterdag en zondag in het teken van Art Festival Heusden 2021.

(Foto: )

Honderd kunstenaars op veertig locaties tijdens Art Festival Heusden 2021

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

REGIO | Zaterdag 11 en zondag 12 september zijn overal in Heusden kunstenaars te vinden met hun verbeelding van het hoofd, hét thema van Art Festival Heusden 2011. Een nieuw, interactief festival dat artistiek talent, vernieuwende creaties en de schoonheid van de vestingstad verenigt.

Het thema ‘Hoofd’ is twee jaar geleden onthuld, maar blijkt nu meer dan ooit toepasselijk. Met de komst van COVID-19 heeft iedereen er letterlijk in gewoond. Mensen zijn geconfronteerd met hun gedachten, eenzame gevoelens en angst. Ons hoofd ging er ook anders uit zien met mondkapjes, er was minder écht contact. De maskers gingen letterlijk op. Het is nu tijd om de maskers af te doen met een weekend vol kunst, muziek, dans en meer. 

Art Alle vormen van kunst

Festival Heusden telt ruim veertig kunstlocaties met alle vormen van kunst; beeldende kunst, performance artists, groepsexposities, jong talent en gevestigde namen. Zo zijn er exposities van ruim honderd kunstenaars in mooie tuinen, kerken en monumentale gebouwen. Ook is er muziek in de grote kerk van het Trio Rusanovsky, maar ook house muziek van Amsterdamse Dj’s die op een bakfiets door Heusden fietsen. Je kunt samen bouwen aan een enorm Minecraft-hoofd en er is een verlichte avondroute waar je in gesprek kunt gaan met kunstenaars.

Kijk voor het volledige programma en alle deelnemende kunstenaars op www.artfestivalheusden.nl.

Meer berichten