Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Verrijk je eigen filmkennis met het unieke theatercollege &lsquo;Klassiekers met Koolhoven&rsquo;.&nbsp;</p>

Verrijk je eigen filmkennis met het unieke theatercollege ‘Klassiekers met Koolhoven’. 

(Foto: Studio Plakband)

Uniek theatercollege met Martin Koolhoven

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Maandag 18 oktober komen theater en film samen in HAL8 in de Brabanthallen. Martin Koolhoven, één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, geeft die avond een theatercollege waarbij hij aan de hand van scènes uit filmklassiekers én zijn eigen films een boeiend verhaal vertelt. 

Koolhoven gaat in op wat bepaalde filmscènes nu zo goed maakt, wat cinema voor hem betekent en hoe hij dat vertaalt naar zijn eigen werk. Een niet te missen voorstelling dus voor iedere filmliefhebber!

Over Martin Koolhoven

Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Na kaskrakers als ‘Het Schnitzelparadijs’ en ‘Oorlogswinter’ maakte hij zijn Engelstalige debuut met de westernthriller ‘Brimstone’ en werkte hij met internationale sterren als Guy Pierce, Dakota Fanning en onze eigen Carice van Houten. En natuurlijk kent een beetje filmliefhebber Martin van zijn eigen tv-programma ‘De Kijk Van Koolhoven’ en van zijn optredens bij ‘De Wereld Draait Door’. Koolhoven is een bevlogen verteller en in dit theatercollege maakt hij je deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Het college bevat betogen en bezielde observaties: Koolhoven is immers bovenal liefhebber.

Praktische informatie

‘Klassiekers met Koolhoven’ op maandag 18 oktober in HAL8 - Brabanthallen. Informatie en tickets vind je op theateraandeparade.nl.

Meer berichten