Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>In &lsquo;Onze man in Teheran&rsquo; deelt Thomas Erdbrink zijn persoonlijke kijk op het dagelijkse leven in Iran.</p>

In ‘Onze man in Teheran’ deelt Thomas Erdbrink zijn persoonlijke kijk op het dagelijkse leven in Iran.

Theatercollege Thomas Erdbrink over het dagelijks leven in Iran

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Het theaterseizoen is gestart en ook dit jaar presenteert Theater aan de Parade theatercolleges. Onze programmeur tipt het eerste college van het seizoen van Thomas Erdbrink: ‘Onze man in Teheran’. In het Jheronimus Bosch Art Center neemt hij je op 11 oktober mee naar het leven in Iran.

Jarenlang was Thomas Erdbrink Iran-correspondent voor onder andere de NOS, Volkskrant en The New York Times. Nu hij die dagen grotendeels achter zich heeft gelaten, neemt hij het publiek mee naar de hoofdstad van Iran, ‘zijn’ Teheran. In het theatercollege legt hij bloot welke tegenstrijdigheden Iran herbergt en hoe het zich blijft ontwikkelen. Zo is Iran het land van de strenge Islamitische moraal en godsdienstige regels, maar ook van de plastische chirurgie en de vele vrouwelijke studenten. Het is het land dat door Trump de grootste sponsor van het terrorisme in de wereld wordt genoemd en tegelijkertijd vecht tegen IS.

Over Thomas Erdbrink

Thomas Erdbrink woont al 16 jaar in Teheran en is getrouwd met een Iraanse. Eerder was hij op tv te zien met de documentaire ‘Onze man in Teheran’ waarin hij zijn leven verfilmde. Aan de hand van videobeelden, foto’s en anekdotes neemt Thomas het publiek mee langs vele onderwerpen, waaronder de politieke situatie en relatie met het Westen, de opstand van jongeren en recente spanningen.

Informatie en tickets vind je op theateraandeparade.nl.

Meer berichten