Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Meesterinstrumentalist Ahmet Aslan komt met zijn wereldtournee &lsquo;Somewhere on Earth&rsquo; naar Den Bosch.</p>

Meesterinstrumentalist Ahmet Aslan komt met zijn wereldtournee ‘Somewhere on Earth’ naar Den Bosch.

(Foto: )

Meesterinstrumentalist Ahmet Aslan geeft concert in Den Bosch

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | De Turkse meesterinstrumentalist Ahmet Aslan doet op 1 oktober aanstaande tijdens zijn ‘Somewhere on Earth’ wereldtournee Den Bosch aan. Met zijn virtuoze spel op zijn eigen gecreëerde ‘Di-Tar’ speelt en zingt hij de sterren van de hemel en brengt hij een intiem stukje Anatolië naar Nederland. Het concert in HAL8 - Brabanthallen belooft een onvergetelijke avond te worden voor muziekliefhebbers uit heel Nederland.

Met de wereldtournee van zijn nieuwe album ‘Somewhere on Earth’ toert de muzikant door West-Europa. Hij reist van Duitsland naar Parijs en maakt onderweg een speciale (en enige) tussenstop in de hoofdstad van Noord-Brabant, Den Bosch. In zijn nieuwe album neemt Ahmet Aslan je mee op een experimentele muzikale reis waarin verschillende instrumentale stijlen elkaar afwisselen en aanvullen.

Over Ahmet Aslan

De in 1971 in Turkije geboren musicus studeerde aan het conservatorium in Istanbul en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als klassieke Turkse, Zaza en Koerdische muzikant. Als ervaren musicus beleefde hij vele muzikale hoogtepunten sinds zijn doorbraak. Zo werd zijn muziek gebruikt in de populaire Turkse serie Eskiya Dünyaya Hükümdar Olmaz en ontwikkelde hij bij de World Music Academy een uniek instrument, de ‘Di-Tar’. Dit unieke instrument is een combinatie van een gitaar en een Turkse Baglama. Met de hulp en expertise van ervaren instrumentmakers perfectioneerde hij de ‘Di-Tar’ die je regelmatig hoort op zijn nieuwe album en ook op het podium tijdens zijn tournee

Solo op het podium

Vanuit Duitsland, waar hij op z’n 24e naartoe verhuisde, bracht Ahmet in 2003 zijn eerste soloalbum uit genaamd ‘Va u Waxt’ oftewel, Wind en Tijd. Zijn allereerste album werd warm onthaald en het duurde dan ook niet lang voor hij uitkwam met een tweede album genaamd ‘Meklerin Dansi’.

Continu in beweging

Net zoals de muzikant zelf, is ook de muziek van Ahmet Aslan continu in beweging. Hij staat niet stil en ontwikkelt zijn muziek opnieuw en opnieuw. Zo studeerde hij van 2008 tot 2012 bijvoorbeeld aan de Rotterdamse school voor wereldmuziek Codarts om zijn stijl verder te verfijnen en speelde hij reeds voor volle zalen bij onder andere het Rudolfstad Muziek Festival en ook samen met het Berlijns Filharmonisch Orkest.

Intiem en mysterieus

Zijn muziek laat zich omschrijven als intiem en mysterieus en is een eigen interpretatie van klassieke volksmuziek en new age. De muzikale tonen van de bespeelde instrumenten - waaronder zijn eigen ‘Di-Tar’, een gitaar, de drum en synthesizers - worden vergezeld door zijn intieme zangwerken. Ahmet wil met zijn muziek het publiek een diepere betekenis van het leven laten ervaren, en hij weet dit af te wisselen met lichte klanken waardoor het geheel niet te zwaar wordt.

Praktische informatie

Theater aan de Parade presenteert de ‘Somewhere on Earth’ wereldtour van Ahmet Aslan op vrijdagavond 1 oktober om 20.00 uur in HAL8 – Brabanthallen. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van Theater aan de Parade: theateraandeparade.nl.  

Meer berichten