Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>De auteurs van &#39;&Egrave;n gij geleuft d&egrave;!&#39; met van links naar rechts Cor Swanenberg, Riny Boeijen, Henk Janssen.</p>

De auteurs van 'Èn gij geleuft dè!' met van links naar rechts Cor Swanenberg, Riny Boeijen, Henk Janssen.

(Foto: Frans van den Bogaard)

Boekje vol humoristische dialectverhalen uit Brabant

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

ROSMALEN | Èn gij geleuft dè! Dat is de titel van een kleurrijk boekje vol humoristische dialectverhalen en -gedichten, geschreven door Riny Boeijen uit Rosmalen, Henk Janssen uit Hilversum (geboren en getogen in Heesch) en Cor Swanenberg uit Middelrode (geboren en getogen in Nuland). 

Deze drie musketiers van de Oostbrabantse dialecten nemen in vlotgeschreven proza en poëzie de katholieke kerk, haar rituelen, haar heiligen en haar ‘uitbaters’ op de korrel. Elk in hun persoonlijke stijl, maar altijd gezegend met humor waarbij geen enkel heilig huisje wordt gespaard. Het boekje wordt op vrijdag 29 oktober gepresenteerd in De Pas in Heesch en het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Patrick Timmermans, directeur van Erfgoed Brabant.

Avondvullend programma

Aansluitend volgt een programma zoals u dat kent van de verhalenmiddagen ‘Hier meude laache’. De drie auteurs dragen voor uit eigen werk en accordeonist Henk Verhagen en bassist Emile Böinck zorgen voor de muzikale noot. Het programma begint om 20.00 uur en is rond 22.00 uur afgelopen. In de pauze en na de voorstelling is er gelegenheid het boekje Èn gij geleuft dè! voor 14,95 euro aan te schaffen. De entreeprijs voor deze avond vol humor en muziek bedraagt 6 euro per persoon. Toegangsbewijzen zijn te bestellen via de website van De Pas aan De Misse 4 in Heesch: www.de-pas.nl.

Meer berichten