Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Op 12 september hebben inwoners van Rosmalen - jong en oud - onder begeleiding van enkele kunstenaars van KuBra-Art Galerie gewerkt aan twee schilderijen binnen het community-art project &#39;Verbinding&#39;.</p>

Op 12 september hebben inwoners van Rosmalen - jong en oud - onder begeleiding van enkele kunstenaars van KuBra-Art Galerie gewerkt aan twee schilderijen binnen het community-art project 'Verbinding'.

(Foto: )

Feestelijke onthulling eindresultaat community-art project in Rosmalen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

ROSMALEN | In september zijn er in het centrum van Rosmalen twee indrukwekkend grote schilderijen gemaakt tijdens het community-art project ‘Verbinding’. Het eindresultaat wordt op zaterdag 9 oktober om 14.00 uur onthuld in en rondom de KuBra-Art Galerie.

De schilderijen bestaan uit verschillende kleinere panelen die zijn beschilderd door enthousiaste inwoners van Rosmalen. Kunstenaars van Stichting KuBra hebben hen daarbij begeleid. Het eerste werk met als titel ‘de brug’ is geschilderd in de stijl van Vincent van Gogh. Het tweede werk, dat ‘muziek verbindt’ heet, heeft Picasso als inspiratiebron. 

Veel bewoners hadden zich van tevoren al aangemeld, maar ook op de dag zelf schoven nog veel meer mensen spontaan aan. Jong en oud heeft aan de creaties meegewerkt. De gemeente ’s-Hertogenbosch, de wijkraad van Rosmalen en De Kwast ondersteunden het initiatief. 

Feestelijke onthulling

De kunstwerken krijgen een plekje op de gevel van de KuBra-Art Galerie (Achter de Driesprong 3) in Rosmalen. Op zaterdag 9 oktober om 14.00 uur wordt het eindresultaat officieel onthuld door Wethouder Mike van der Geld. Iedereen is uiteraard van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Meer berichten