Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Huis73 eert de Sint-Jan in Den Bosch met een expositie omdat deze kathedraal op veel verschillende fronten zo&#39;n onuitputtelijke bron is. (Amateur)kunstenaars kunnen werken tot en met 1 november insturen.</p>

Huis73 eert de Sint-Jan in Den Bosch met een expositie omdat deze kathedraal op veel verschillende fronten zo'n onuitputtelijke bron is. (Amateur)kunstenaars kunnen werken tot en met 1 november insturen.

(Foto: Huis73)

Doe jij mee met expositie over de Sint-Jan?

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Voor het meerdaags event Shift Talks is Huis73 op zoek naar kunstenaars die werk maken van of over de Sint-Jan. Een selectie van de werken vormt van 15 tot en met 21 november samen een expositie tijdens Shift Talks.

De serie ‘Talks, Debat en Kunst’ van Shift Talks vormt jaarlijks jouw kompas voor de grote maatschappelijke thema’s van deze tijd, zoals klimaat, democratie, economie en technologie. Centraal staat altijd een moedige uitdager, een dwarse denker van internationale allure die op een bijzondere locatie spreekt.

Kathedraaldenken

In 2021 spreekt Roman Krznaric in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Deze eerste editie van Shift Talks staat in het teken van ‘kathedraaldenken’. Dat wil zeggen het vermogen om projecten te starten die pas na je eigen dood voltooid zijn. Of zoals Trouw het onlangs omschreef: ‘Kathedraaldenken houdt in dat je plezier hebt om dingen te doen waar je niet onmiddellijk je voordeel uithaalt, maar waarvan je weet dat toekomstige generaties zullen kunnen genieten’. In die geest wil Huis73 de Sint-Jan eren met een expositie.

Deelnemen

Ben jij (amateur)kunstenaar, enthousiast en wil je deelnemen? Selecteer dan maximaal drie eigen kunstwerken over of van de Sint-Jan. Alle technieken en afmetingen zijn toegestaan! Stuur uiterlijk 1 november een mail naar expositie@huis73.nl met daarin je NAW-gegevens en foto’s van de betreffende werken.

Meer berichten