Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Beleef een muzikale avond met het Carel Kraayenhof Quartet. De muzikale juweeltjes van Astor Piazzolla worden dan afgewisseld met persoonlijke verhalen.</p>

Beleef een muzikale avond met het Carel Kraayenhof Quartet. De muzikale juweeltjes van Astor Piazzolla worden dan afgewisseld met persoonlijke verhalen.

(Foto: Reinout Bos)

Carel Kraayenhof Quartet staat stil bij honderdste verjaardag Astor Piazzolla

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

ROSMALEN | Dit jaar viert het Carel Kraayenhof Quartet de honderdste verjaardag van Astor Piazzolla, dé Argentijnse tanguero, bandoneonist en componist. Op 28 oktober brengen Kraayenhof en zijn compañeros de instrumentale juweeltjes van Piazzolla naar het podium van PERRON-3.

In 2002 maakte heel Nederland kennis met bandoneonist Carel Kraayenhof en het werk van Piazzolla door zijn bijzondere optreden tijdens het koninklijke huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. Voor Carel is Piazzolla een muzikale godfather. De muzikale grootmeester heeft zijn hele leven beïnvloed en gevormd. Voor de Nederlander met een Argentijns hart blijft Piazzolla voor altijd met hem verbonden.

Kleinkinderen

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal - afkomstig uit Buenos Aires - had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek.

Praktische informatie

Het Carel Kraayenhof Quartet zie je op donderdag 28 oktober in PERRON-3 in Rosmalen. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van Theater aan de Parade: theateraandeparade.nl.

Meer berichten